Welke rode wijn is het beste om bij rood vlees te serveren?

Yasmine Vermeulen
2025-08-13 21:14:50
Count answers
: 3
Rode wijnen zijn over het algemeen de beste keuze bij rood vlees, zoals rundvlees, lamsvlees of wild. De tannines in rode wijn helpen om de rijke smaken van het vlees te balanceren en versterken de umami in het gerecht. Cabernet Sauvignon is een klassieker bij biefstuk of een goed doorregen steak. De stevige tannines en de diepe smaak van cassis passen uitstekend bij de volle smaken van gegrild rundvlees. Malbec heeft een stevige structuur en een fruitig karakter, waardoor het perfect is voor vetter vlees zoals ribeye. Syrah/Shiraz past geweldig bij gegrild of geroosterd vlees, zoals lamsvlees of steak.

Tess Franse Storm
2025-08-13 19:17:30
Count answers
: 1
Stevige, tanninerijke wijnen als Shiraz of Cabernet Sauvignon vormen een uitstekende begeleider van rundvlees. Rode wijnen bevatten vaak tannines, een natuurlijk voorkomende stof die een lichte bitterheid en droogheid aan de wijn geeft. Tannines helpen om de vetten en eiwitten in rundvlees te compenseren.
Bij de vleesgerechten Côte de Boeuf en ribeye kun je vele kanten op. De steaks hebben een uitgesproken smaak en lenen zich daarom goed voor een krachtige wijn. Stevige wijnen zijn bijvoorbeeld een Cabernet Sauvignon, Malbec of Syrah. Ook Rioja (met houtrijping) uit Spanje is een uitstekende kandidaat.
Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah (Shiraz) of een Bordeaux-blend kunnen goed werken.

Valerie Ramautar
2025-08-13 17:29:16
Count answers
: 1
Rode wijn en vlees passen goed bij elkaar. Dat heeft er ook vooral mee te maken dat de eiwitten in het vlees de tannines van een rode wijn verzachten en de wijn soepeler maken.
Toch zijn er ook vleessoorten waar een witte wijn lekker bij is.
Biefstuk Tanninerijke rode wijn, zoals Bordeaux, Toscaanse Sangiovese, Carmenère of Shiraz
Boeuf Bourguignon Stevige rode wijn, zoals Bourgogne, Chianti of romig Spaans
Carpaccio Fruitige rode wijn, zoals Bardolino, Toscaanse Sangiovese, Barbera of Dolcetto
Entrecote Stevige rode wijn, zoals Bordeaux, Rhône of Toscane
Hamburger Sappige fruitig rood, zoals Chianti, Zinfandel, Beaujolais, Bordeaux of Rioja Crianza
Rosbief Stevige rode wijn, zoals Cru Bourgeois Médoc, Chianti, Rhône of Bordeaux
Runderrollade Stevige rode wijn, zoals Pommard, Chianti, Rhône of Bordeaux
Ossenhaas Krachtige rode wijn, zoals Bordeaux
Ossenstaart Krachtige rode wijn, zoals Brunello, Ribera del Duero of Châteauneuf-du-Pape
Stoofvlees Krachtige rode wijn, zoals Rhône, Bordeaux of Toscane
Tournedos Stevige rode wijn, zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Bordeaux of Toscane
Ribeye Krachtige rode wijn, zoals Shiraz, Malbec, Madiran, Cahors of Bordeaux
Kalfsentrecote Sappige rode wijn, zoals rijpere Bordeaux, Rioja Crianza of Barbera d'Alba
Kalfslever Stevig fruitrijke rode wijn, zoals Cru du Beaujolais of Rioja Crianza
Lamsvlees Rijpe rode wijn, zoals Bordeaux, Médoc of Graves
Lamsbout Krachtige rode wijn, zoals Bordeaux, Super Tuscan of Noord-Rhône
Lamshaas Krachtige rode wijn, zoals Bordeaux
Lamskoteletten Krachtige rode wijn, zoals Bordeaux, Rhône of Rioja
Lamsrack Krachtige rode wijn, zoals Bordeaux, Super Tuscan of Rhône
Duif Aardse rode wijn, zoals Beaujolais, Cabernet Franc, of stevige Pinot Noir
Fazant Rijpe rode wijn, zoals Pomerol, Saint-Emilion of Bourgogne
Gans Rode wijn, zoals stevige Bourgogne of rijpe Pomerol of witte wijn, zoals Riesling
Haas Stevig rood, zoals Bourgogne, Barbaresco, Barolo, Ribera del Duero of Bordeaux
Hert Stevig rood, zoals gerijpte Bordeaux, Pinot Noir, Shiraz of Châteauneuf-du-Pape
Hazenpeper Stevig kruidige rode wijn, zoals Rhône of Bourgogne
Konijn Elegante rode wijn, zoals Bourgogne, Beaujolais of Rhône
Parelhoen Elegante rode wijn, zoals Bourgogne of volle witte wijn, zoals Chardonnay
Patrijs Stevige rode wijn, zoals Hermitage, Barbaresco of Bourgogne
Ree Stevig rood, zoals gerijpte Bordeaux, Pinot Noir, Shiraz of Châteauneuf-du-Pape
Wild zwijn Krachtige rode wijn, zoals uit Toscane, Toro, Barolo of Châteauneuf-du-Pape