Hoe maak je zelf limoncello?

Elisabeth van de Veen
2025-08-13 15:25:02
Count answers
: 0
Was de citroenen goed en droog ze af. Ursula Ferrigno laat de citroenen een uur weken in koud water.
Schil de citroenen zo dun mogelijk en probeer geen witte velletjes mee te schillen want daar wordt de limoncello bitter van.
Doe de citroenschillen in een weckpot en schenk de alcohol erbij.
Dek de pot af en zet deze 15 tot 20 dagen op een donkere koele plek.
Na deze 15 tot 20 dagen breng je in een pannetje suiker en water al roerend aan de kook.
Haal de pan van het vuur, dek hem af en laat afkoelen.
Voeg het afgekoelde suikerwater vervolgens toe aan het mengsel van citroenschillen en alcohol.
Zeef het geheel, schenk de limoncello in een (gesteriliseerde) fles of flessen en sluit deze af.
Zet de flessen op een koele donkere plek.
Na een week – je mag de limoncello ook gerust twee weken op smaak laten komen – is je limoncello klaar.
Serveer de limoncello koud uit de koelkast of ijskoud uit de vriezer.