Hoe maak je limonade?

Thijn Yilmaz
2025-08-13 15:53:04
Count answers
: 3
Doe het kopje water met het kopje suiker in een kleine pan. Verwarm de pan op laag vuur en roer af en toe door totdat de suiker volledig is opgenomen in het water. Als dat op het vuur staat, kan je ondertussen de citroenen persen totdat je een kopje vol met citroensap hebt. Schenk vervolgens als het suiker in het water is opgenomen het citroensap samen met het suikerwater in een mooie grote limonade kan en roer dit goed door elkaar. Voeg hier de 3-4 koppen koud (bruisend) water aan toe en laat dit een half uurtje in de koelkast. Doordat je het in de koelkast zet wordt het extra koud en trekt de smaak goed in het water. Na een half uur haal je de kan uit de koelkast en stop je de ijsklontjes met de takjes munt en schijfjes citroen in de kan en is jouw eigen homemade lemonade ready to drink!

Mason Jeggij
2025-08-13 14:47:41
Count answers
: 0
Je hebt wel een blender nodig met een crush functie, want het ijs speelt een grote rol in dit drankje. De siroop van rood fruit verdun je uiteindelijk met water en ijsklontjes. Maak dit receptje met citroenen en verse gember. Wil je er een extra feestelijk drankje van maken? Meng dan 1 deel siroop met 7 delen prosecco in een champagneglas. Bubbels met extra veel smaak.

Aya Ramos
2025-08-13 14:37:01
Count answers
: 1
Zelf limonade maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je hebt namelijk een basis nodig van suikerwater, water, een smaakmaker (in dit geval citroen) en heel veel ijsblokjes. Suikerwater is trouwens niets meer en niets minder dan gelijke delen water en suiker die goed met elkaar vermengd zijn.
Doe 100 ml water in een steelpannetje en zet dit het vuur. Voeg dan 100 ml suiker toe en zorg er al roerende voor dat de suiker volledig oplost in het water. Laat het suikerwater vervolgens volledig afkoelen.
Neem een ruime karaf of afsluitbare fles en doe hierin het suikerwater, de rest van het water en het citroensap. Meng dit door elkaar en koel de citroenlimonade in de koelkast.
Serveer naar smaak met extra schijfjes citroen en ijsblokjes.

Stijn Douglas tot Springwoodpark
2025-08-13 11:19:10
Count answers
: 1
Doe het water met de suiker in een pan en breng op zacht vuur aan de kook tot de suiker is opgelost. Om limonade te maken, breng je eerst water met suiker aan de kook. Wacht totdat dit is afgekoeld en meng het vervolgens met fruit(sap) naar keuze. Hiervoor zou je bijvoorbeeld citroensap kunnen gebruiken. Roer alles goed door en giet de limonade over in een fles. Zet vervolgens het drankje in de koelkast om lekker ijskoud te worden. Pers ondertussen de citroenen uit tot je ca.1 kopje sap hebt (per flesje). Meng het afgekoelde suikerwater met het citroensap. Roer goed en giet over in een flesje. Doe de citroenschijfjes en de munt erbij en laat ijskoud worden in de koelkast.

Samuel El Idrissi
2025-08-13 10:52:24
Count answers
: 2
Zelf limonade maken doe je zo: Breng 50 ml water, met het citroensap en de suiker, aan de kook en laat dit een minuutje doorkoken. Laat afkoelen. Bewaar de siroop in een glazen pot of fles in je koelkast tot gebruik. Pureer fruit naar keuze, met de siroop, in een blender of met de staafmixer. Zeef de fruitsiroop en doe ze in een kan of fles. Voeg ijskoud water toe. Begin met 750 gram en proef wat je lekker vindt. De hoeveelheid water is afhankelijk van het soort fruit en de rijpheid van het fruit. Ook je persoonlijke smaak hierin is nogal verschillend. Je kunt er altijd wat meer water bij doen. Hou er rekening mee dat als je veel gecrusht ijs gebruikt, je de limonade wat sterker moet maken, omdat het ijs de limonade ook nog verdunt.