Kun je Griekse yoghurt gebruiken in plaats van crème fraîche in een quiche?

Luna Veenstra
2025-08-13 13:54:42
Count answers
: 1
Zou yoghurt de room kunnen vervangen? Twijfelgevalletje. Alleen door te proberen, zou ik het te weten komen. Zo gezegd, zo gedaan. En eerlijk gezegd is het resultaat haast niet te onderscheiden van de traditionele versie met room. Gebruik wel volle of nog liever Griekse yoghurt, anders wordt het wel een erg armoedig geheel. Consuminderen dient wel leuk te blijven.

Carlijn Kort
2025-08-13 13:00:34
Count answers
: 2
Toen ik dus ’s ochtends vroeg vrolijk aan het bakken ging kwam ik er wel achter dat ik geen crème fraîche meer had, iets dat ik vaak in een quiche doe. Dus dan ga je roeien met de riemen die je hebt en doe je er gewoon Griekse yoghurt doorheen in plaats van crème fraîche. Ook dat pakte heel goed uit! Hartstikke romig en luchtig. Daarnaast is het ook nog eens minder vet, dus al die calorieën van de kaas werden nu natuurlijk gelijk een stuk minder Ik gebruikte trouwens de halfvolle Griekse yoghurt variant, waar 5% vet in zit.

Tygo van Loon
2025-08-13 12:45:31
Count answers
: 4
Alternatief 2: Griekse yoghurt
Voor een gezonder alternatief kan je kiezen voor Griekse yoghurt. Deze yoghurtsoort is dik, romig en heeft een lichte zuurdere smaak, vergelijkbaar met crème fraîche. Daarbij bevat het meer eiwitten en minder vet. Gebruik Griekse yoghurt bijvoorbeeld als basis voor een heerlijk romige curry of in desserts zoals ijs.
Met een beetje creativiteit in de keuken, is het mogelijk om het perfecte alternatief voor crème fraîche te vinden dat past bij elk dieet, elke smaakvoorkeur en elk recept! Bij Souvy geloven we in het experimenteren met voedsel en het ontdekken van nieuwe manieren om traditionele ingrediënten te vervangen, terwijl we je helpen om de perfecte kerntemperatuur te bereiken voor elk soort vlees, vis en gevogelte.

Melle van Vliet
2025-08-13 12:16:16
Count answers
: 1
Greek yoghurt is another good option for replacing creme fraiche.
It has a tangy flavour and creamy texture and is also high in protein.
However, like sour cream, it's typically less fatty than creme fraiche, so you may need to adjust the recipe.

Fenna van de Veen
2025-08-13 10:09:37
Count answers
: 2
Klop intussen de eieren los met de yoghurt.
Klop er de kaas en peper naar smaak door.
Schenk het ei-kaasmengsel in de vorm.
Verdeel de groenten over het ei-kaasmengsel.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Lees ook
- Wat is het geheim van een goede quiche?
- Wat is het verschil tussen quiche en hartige taart?
- Waarom smaakt mijn quiche flauw?
- Kan quiche ook met crème fraîche?
- Hoe voorkom je dat de quiche inzakt?
- Wat is lekker bij quiche?
- Wat is het beste deeg voor quiche?
- Zijn flan en quiche hetzelfde?
- Is melk beter dan slagroom in quiche?