:

Wat is het geheim van een goede quiche?

Thomas van Ommeren
Thomas van Ommeren
2025-08-13 13:15:16
Count answers : 4
0
Bij het maken van een quiche is de quichebodem cruciaal, die officieel gemaakt wordt van hartige taartdeeg. Bak je ‘m te lang? Dan brandt hij aan en te kort kan weer zorgen voor een zachte, natte bodem. Onze tip: bak ‘m van tevoren een kwartiertje blind, en daarna nog vijf minuutjes zonder vulling. Hierdoor zorg je dat hij alvast gaar kan worden en niet soppig worden door een eventuele (te) natte vulling. De regels zijn heel simpel: voor een ‘echte’ quiche gebruik je een vulling op basis van eieren met melk of room, waarbij de perfecte verhouding bestaat uit 120 milliliter melk of room, met één ei. Dit komt voor een standaard quiche neer op bijvoorbeeld vier eieren en 480 milliliter melk of room. De rest van de vulling is totally up to you! Kies voor verschillende groenten, vlees of vis en breng goed op smaak met een uitje, knoflook, verschillende kruiden en natuurlijk peper en zout. Wil je je quiche afmaken met wat (geraspte) kaas? Doen! Pas wel op dat de soort kaas goed bij de vulling past en je niet teveel gebruikt. Helemaal van smeltkaas hoef je maar vrij weinig te gebruiken, anders wordt het een natte bende. Overigens is het ook vaak lekker als de kaas terugkomt in de vulling.