Kan quiche ook met crème fraîche?

Bastiaan Jdotte
2025-08-13 13:42:24
Count answers
: 2
Dé quiche lorraine maak je met een vulling van ei, crème fraîche en uiteraard spek. Mix de eieren, kookroom, créme fraîche, geraspte kaas en spekjes door elkaar en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Nikki Kuipers
2025-08-13 13:11:40
Count answers
: 2
Crème Fraîche: In Nederland wordt naast slagroom ook vaak Crème Fraîche gebruikt voor het maken van quiches.
Dit type room bevat wat minder vet dan slagroom en is zowel koud als warm te verwerken.
Hierdoor is dit type room ook een goede keuze voor quicherecepten.
Houd hierbij rekening dat Crème Fraîche iets minder romig is dan slagroom.

Owen Janssens
2025-08-13 11:48:01
Count answers
: 2
Breek de vier eieren boven een kom en schep hier de crème fraiche doorheen, even goed roeren met een garde tot je een mooi mengsel hebt.
Meng de helft van de geraspte kaas nog even door het mengsel en bewaar de andere helft voor zo.
Voeg peper en zout naar smaak toe en roer nogmaals.
Giet er vervolgens het eiermengsel overheen en klap de randjes deeg die eventueel nog uitsteken naar binnen.

Carlijn Kort
2025-08-13 10:58:24
Count answers
: 2
Vaak zie je kleine variaties in de basisingrediënten. Soms zit er nog een scheutje melk bij of wordt de crème fraîche vervangen door room. Er zijn 3 standaard ingrediënten in de vulling: eieren, crème fraîche en vaak ook kaas. Ik liet ook wel eens de kaas weg, want met vis vind ik dat weer een minder lekkere combinatie.

Jelle Wendt
2025-08-13 10:04:20
Count answers
: 4
In een aparte kom meng je de eieren, crème fraîche en geraspte kaas met elkaar.
Voeg ook de zout, peper en nootmuskaat toe.
Giet hier het eimengsel overheen, verdeel met een spatel eventueel de kaas wat gelijkmatiger.
Quiche lorraine is toch wel het meeste klassieke quiche recept.
Hij is ook nog eens heel makkelijk te maken en natuurlijk erg lekker.

Jinthe van de Biesenbos
2025-08-13 10:00:50
Count answers
: 6
Klop de eieren los met slagroom, crème fraîche en 150 gram geraspte kaas.
Schikt het mengsel van eieren en room zo zijn op het deeg en bakt dit in de oven.
Lees ook
- Wat is het geheim van een goede quiche?
- Wat is het verschil tussen quiche en hartige taart?
- Waarom smaakt mijn quiche flauw?
- Hoe voorkom je dat de quiche inzakt?
- Wat is lekker bij quiche?
- Wat is het beste deeg voor quiche?
- Zijn flan en quiche hetzelfde?
- Is melk beter dan slagroom in quiche?
- Kun je Griekse yoghurt gebruiken in plaats van crème fraîche in een quiche?