Welke vissoort kan ik het beste bereiden?

Livia van den Brink
2025-08-12 23:37:40
Count answers
: 0
Roerbakken gaat het beste met stevige vissoorten. Dit zijn bijvoorbeeld: tonijn, zalm, tilapia, grote garnalen, meerval en zeewolf. Stevige vis valt minder snel uit elkaar tijdens het omscheppen dan zachtere soorten zoals kabeljauw en schelvis. Je kunt vis wat steviger maken door de vis voor het roerbakken te besprenkelen met citroensap en even te laten staan. De vis is klaar als de stukken ondoorschijnend zijn.

Aya Steenbeek
2025-08-12 22:41:53
Count answers
: 1
Koolvis, scholfilet of kabeljauw: wissel lekker af met de vis die je bakt.
Met deze complete recepten zet je een zalige maaltijd op tafel.
Zalm, kabeljauw of koolvis.
Met of zonder huid.
Vers of uit de diepvries.
Jumbo heeft alles in huis: bestel lekkere en voordelige vis.

Joëlle Krabbe
2025-08-12 22:12:40
Count answers
: 2
Vissoorten zoals zeetong, pladijs en schartong zijn uitstekend te bakken met vel.
Door je vis met vel en op de graat te bakken, krijg je bovendien meer sappigheid en smaak.
Vettere vissoorten zoals inktvis, tongschar en tarbot kun je zonder bloem bakken.
Als je een grote en magere vissoort wilt bakken, zoals bijvoorbeeld schelvis of zeeduivel, is het het beste om deze eerst in moten te snijden.
Deze vissoorten zijn wat dikker en zullen daardoor ook minder snel uitdrogen.

Faas Brugman
2025-08-12 20:19:24
Count answers
: 3
Of je nu van gebakken vis, sashimi of een smakelijke ceviche houdt, er is voor elk wat wils.
Zalm en tonijn zijn populaire keuzes, maar ook andere vissoorten zoals zeebaars en makreel lenen zich ook goed voor deze rauwe delicatesse.
Zalm, makreel, zeebaars en zelfs coquilles worden vaak op deze verfrissende manier klaargemaakt.
Zalm en tonijn zijn onze favorieten als het op grillen aankomt, vooral op Oosterse wijze.
Zalm en kabeljauw zijn bijvoorbeeld heel erg geschikt voor pocheren.
Forel en makreel zijn bij uitstek geschikt voor deze bereiding.
Je kunt ook spiesjes maken van blokjes gemarineerde zalm, kabeljauw of andere vissoorten.