Hoe lang moet vis koken?

Elisabeth van de Veen
2025-08-12 23:45:32
Count answers
: 0
Een dunne visfilet is gaar in ongeveer 5 minuten.
Een dikke vismoot of een hele vis zoals forel vraagt 10 minuten.
Laat nog 5 minuten pocheren.
Haal de pot van het vuur zodra de groenten beetgaar zijn.
Kruid de visfilets, voeg ze toe in de pot en laat ze kort pocheren.

Renske Çetin
2025-08-12 22:42:24
Count answers
: 1
Pocheren is het garen in vloeistof zonder dat het kookpunt bereikt wordt.
Pocheer de vis tot die gaar is, dit is afhankelijk van de dikte en de temperatuur van de vis tussen de 5 en 12 minuten.
De gaarheid kun je controleren door de vis er voorzichtig met een schuimspaan uit te halen en in het midden in te snijden.
De vis mag nog een klein beetje glazig zien.
Houd er rekening mee dat de vis nog even doorgaart dus laat hem zeker niet te lang pocheren.

Laurens Tran
2025-08-12 20:11:46
Count answers
: 1
Hieronder staat hoe lang vis moet koken volgens de tekst:
Verhit wat olie of boter in de pan, leg de vis met de velkant naar beneden en laat hem in ongeveer 5 minuten gaar worden.
Gefrituurde vis
Vaak gemaakt van kabeljauw, bedekt met een beslag van bloem, kruiden en spa rood of bier, en vervolgens goudbruin gefrituurd in ongeveer 5 minuten.
Verhit een grillpan en gril de vis ongeveer 2 tot 3 minuten per kant.
Rooster alles in ongeveer 25 minuten op 180 graden voor een heerlijke maaltijd.
Leg de vis in de bouillon en pocheer in ongeveer 6-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis.
Grill in ongeveer 15 minuten op de barbecue.
Wikkel de visfilet samen met groenten en kruiden in bakpapier of aluminiumfolie en plaats het pakketje ongeveer 15 minuten in een oven van 200 graden.
Lees ook
- Is het beter om vis op het fornuis of in de oven te bereiden?
- Welke vis kun je koken?
- Wat zijn de stappen bij het bereiden van vis?
- Is 20 minuten genoeg om vis te koken?
- Hoe kook ik vis?
- Wat is de gezondste manier om vis te bereiden?
- Welke vissoort kan ik het beste bereiden?
- Wat is de beste vis om te eten?