:

Wat gebeurt er als je wijn kookt?

Yasmin de Leeuw
Yasmin de Leeuw
2025-08-12 21:00:17
Count answers : 1
0
Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een aantal factoren: de manier van verhitten, de bereidingstijd en de hoeveelheid alcohol die wordt toegevoegd. Alcohol verdampt bij 78,4°. Je zou dus kunnen denken dat alle alcohol eruit is als je het even bij deze temperatuur laat staan. Het kan echter erg lang duren voordat alle alcohol uit een gerecht is. Zelfs na urenlange bereiding blijft er een beetje alcohol aanwezig in het gerecht. Er blijft eigenlijk altijd wel een beetje alcohol over.
Merle Merckx
Merle Merckx
2025-08-12 17:39:57
Count answers : 1
0
Als je wijn kookt, dan verdampt niet alle alcohol zoals vaak wordt gedacht. Na slechts 15 minuten kooktijd is nog ongeveer 40% van de oorspronkelijke alcohol aanwezig. Zelfs na een uur koken blijft 25% over. Wil je dat dit tot slechts 5% wordt teruggebracht, dan moet je maar liefst 2,5 uur koken. En hier komt het: je kunt het nooit tot nul terugbrengen, hoe lang je ook kookt.