:

Welke wijnen passen goed bij hapjes en voorgerechten?

Mirthe Phillipsen
Mirthe Phillipsen
2025-08-12 14:36:41
Count answers : 1
0
Een mousserende wijn zoals champagne of cava is een populaire keuze voor bij de voorgerechten of als aperitief. Lichtgekookte vis en witvis gerechten passen het beste bij een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Gekruid of pittig gekruid eten, zoals Thais of Indisch eten, gaat goed samen met een Riesling of een Gewürztraminer. Zware, gerijpte kazen zoals Roquefort of gorgonzola zijn een goede combinatie met een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Port. Kaas en charcuterie zijn een perfecte match voor een rode wijn zoals een Pinot Noir of een Tempranillo.
Abel Evers
Abel Evers
2025-08-12 13:02:02
Count answers : 4
0
Er wordt niet expliciet een antwoord gegeven op de vraag "Welke wijnen passen goed bij hapjes en voorgerechten" in de gegeven tekst. Tegenwoordig is de -onterechte- opvatting dat met name kleine, lichtvoetige witte wijnen als Muscadet, Albariño, Sauvignon Blanc en Grüner Veltliner bij voor- en bijgerechten zouden passen. De grotere, vollere wijnen zouden alleen geschikt zijn voor de hoofdmaaltijden Behindere Ideally zou "none" het goede antwoord zijn.
Niels Mulder
Niels Mulder
2025-08-12 11:36:14
Count answers : 5
0
Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zoals de Sauvignon Blanc van Palena. Wil je liever het aperitief door blijven schenken? De Vin Mousseux Brut past ook goed bij deze voorgerechten! Bij een vissoep als voorgerecht past een verfrissende chardonnay of rosé. Voorgerechten als antipasti of carpaccio kunnen goed worden gedronken met een vollere, rode wijn, zoals de Roccialta Chianti. De Vin Mousseux Brut past ook goed bij voorgerechten.