:

Is de lokale vis beter?

Anne de Hoog
Anne de Hoog
2025-08-12 05:54:33
Count answers : 0
0
Kies daarom ook eens wat vaker voor lokale seizoensproducten, zoals mosselen en Hollandse haring. Vis is in principe vrijelijk uit het water te hengelen, maar het is niet oneindig beschikbaar. Het is daarom goed om dit met mate te eten. De Gezondheidsraad raadt aan om een keer per week vis te eten, bij voorkeur vette vis. Dit is voldoende om de goede vetten binnen te krijgen, en kan goed zonder het milieu te veel te belasten. Nederlanders eten minder vis en zeevruchten dan de gemiddelde wereldburger: ongeveer 22 kilo per jaar. We exporteren daarentegen wél veel vis. We importeren daarnaast vooral tropische vissoorten uit andere delen van Europa. Er soorten waarbij je extra goed moet opletten: tonijn en garnalen worden bijvoorbeeld nog aangeboden van zeer slechte kwaliteit. Ook staan er nog regelmatig vissoorten op het menu die erg onder druk staan. Die vissoorten worden ook nog veel aangeboden in de horeca. Duurzame visproducten zijn verkrijgbaar in de meeste grote supermarkten.
Muhammed Ramautar
Muhammed Ramautar
2025-08-12 04:10:17
Count answers : 2
0
Ik heb geen tekst ontvangen, dus ik kan niet antwoorden op de vraag "Is de lokale vis beter?". Gelieve eerst de tekst te sturen.