Wat zijn typische Franse kazen?

Jim Albinus genaamd Weiss von Weissenlöw
2025-08-11 22:14:22
Count answers
: 1
Marcaire is hier een voorbeeld van: het opeten van de korst is niet gangbaar bij alle kazen, maar bij Marcaire kan dit wel. De kaas kent de Vogezen als herkomst en is ondanks de zachte structuur net wat pittiger van smaak dan brie. Bleu d’Auvergne betekent letterlijk ‘het blauw van Auvergne’. Auvergne is een regio in Frankrijk waar ze deze Franse zachte kaas uit de Roquefort familie maar wat graag in hun mond stoppen. Morbier is een klein dorp in Frankrijk, dat zijn naam ontleend heeft aan deze Franse kaas. Comté is een typische bergkaas die vaak bij de lunch wordt gegeten. De smaak heeft wat weg van noten, waarmee deze kaas erg toegankelijk is om te eten. Franse zachte kaas is bijzonder romig van smaak en heeft een smeuïge structuur, die direct opvalt op het moment van doorsnijden. Franse zachte kaas is erg geliefd onder fijnproevers die ’s avonds graag een toastje beleggen, want kazen als brie en camembert proeven hier verrukkelijk op.

Anouk Janssens
2025-08-11 21:44:22
Count answers
: 0
De kaas die typisch Frans is, zijn de kazen uit de Auvergne-Rhône-Alpes, zoals Abondance, Beaufort, Bleu d'Auvergne, Bleu du Vercors Sassenage, Cantal, Fourme d'Ambert, Gaperon, Reblochon, Rigotte de Condrieu, Saint-Félicien, Saint-Marcellin, Saint-Nectaire, Salers en Tome des Bauges. Verder zijn ook de kazen uit de Jura & Bourgogne typisch Frans, zoals Comté en Morbier. Ook de Roquefort Papillon uit Zuid-West Frankrijk is een typisch Franse kaas, evenals de Rocamadour en de Ossau Iraty. Tot slot zijn de Sainte Maure-de-Touraine uit Noord & Midden Frankrijk ook typisch Frans.