Wat zijn de nadelen van glutenvrij eten?

Jayson Kathagen
2025-06-16 21:02:02
Count answers: 3
Voor mensen zonder deze aandoeningen is het niet verstandig glutenvrij te eten. Je loopt dan kans dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Volkoren graanproducten zijn een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Ze verlagen het risico op bepaalde chronische aandoeningen en leveren vezels en voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Als je deze producten weglaat uit je voeding mis je het gezondheidsvoordeel van deze producten en loop je het risico op tekorten. Bovendien zijn de speciale glutenvrije producten niet allemaal even gezond. Een groot aantal van deze producten bevat méér suiker, zout en vet dan 'normale' producten en juist mínder vezels, vitamines en mineralen.
Lees ook
- Wat geef je iemand die glutenvrij eet?
- Wat kun je eten als je glutenvrij moet eten?
- Heeft Lidl ook glutenvrije producten?
- Wat doet gluten met je darmen?
- Wat serveren glutenvrije gasten voor het avondeten?
- Is Griekse yoghurt glutenvrij?
- Is alle kaas glutenvrij?
- Wat is de beste supermarkt voor glutenvrije producten?
- Welke lekkernijen zijn glutenvrij?