:

Hoe maak ik zelf grenadine?

Thijn Yilmaz
Thijn Yilmaz
2025-08-11 14:14:37
Count answers : 3
0
Recept voor grenadinesiroop: Nodig: Granaatappels (het aantal bepaal je zelf) Water Suiker Hoe ga je te werk? Haal de besjes uit de granaatappels. Dat doe je het best door de boven-en onderkant af te snijden en een inkerving in de schil te maken. Trek de granaatappel boven een grote kom met beide handen open. Haal de rest van de besjes er met de hand uit. Doe ze in een kookpan en zet ze net onder water. Laat 5 minuten koken. Giet de massa door een zeef en gooi de pitjes weg. Meet de hoeveelheid sap en doe er evenveel suiker bij. Laat alles nu nog 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Giet de siroop in een fles en bewaar ze in de ijskast. Voor je vraag omtrent diabetici: gebruik fructose i.p.v. de gebruikelijke "cristallisé"
Giel Geerman
Giel Geerman
2025-08-11 11:54:45
Count answers : 0
0
Snij 2 granaatappels doormidden. Verwijder de zaden en gooi die in de blender (of pers de helften uit op een citruspers). Zeef het granaatappelsap door een fijne zeef of kaasdoek en giet het in een steelpan. Voeg evenveel water als sap toe, en roer er 1/4 deel suiker doorheen op matig vuur. Laat ca 5 min. inkoken, tot je een mooie siroop hebt. Je kunt er naar smaak meer water of suiker bij doen. Laat de siroop afkoelen en bewaar hem in de koelkast.
Noortje Blom
Noortje Blom
2025-08-11 11:46:52
Count answers : 4
0
Recept grenadine siroop Nu is eigenlijk het meeste werk gedaan. De vruchtjes even wegen. Later voeg je de helft van dit gewicht in suiker toe. De vruchtjes van de granaatappel kook je met een beetje water. Ik heb ze tijdens het koken voorzichtig fijngestampt met een aardappelpuree stamper. Je zal zien dat er ontzettend veel sap uit die ielige pitjes komt! Deze prut zeef je, zodat alleen het sap overblijft. Hier voeg je de suiker aan toe en laat je het indikken op een zacht vuurtje totdat het een beetje stroperig wordt. Laten afkoelen en in een fles doen. Je kunt de siroop ongeveer 1 maand in de koelkast goed houden. Heel erg verfrissend als je het aanlengd met ijskoud water (liefst dan nog met Spa rood)!