:

Hoe maak ik zelf grenadine?

Ben Bosch
Ben Bosch
2025-09-05 00:50:26
Count answers : 32
0
Het belangrijkste ingrediënt is ongezoet granaatappelsap. Benodigdheden voor ±500 ml grenadine 330 ml ongezoet granaatappelsap 330 gram kristalsuiker 4-5 druppels oranjebloesemwater 4-5 druppels rozenwater Bereidingswijze: Verwarm het granaatappelsap in een middelgrote pan samen met de suiker op een laag vuur. Blijf roeren tot alle suiker is opgelost. Giet ongeveer driekwart van het sap in een aparte pan Verwarm het overgebleven kwart deel op hoog vuur tot je een siroopachtige substantie hebt. Giet bij de rest van het sap en roer goed door. Breng op smaak met een paar druppels oranjebloesemwater en een paar druppels rozenwater. Dit zijn hele sterke smaken, dus probeer eerst een paar druppels voordat je er teveel in doet. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, doe in een luchtdichte verpakking en bewaar in de koelkast. De grenadine kan, afgedekt en gekoeld, enkele maanden bewaard blijven.
Lizz van de Brink
Lizz van de Brink
2025-08-31 05:05:08
Count answers : 43
0
Dit heb je nodig: 450 gram rode bessen of aardbeien 450 gram suiker sap van 1 citroen 450 ml water. Doe de rode bessen van de steeltjes en was de bessen grondig. Was een fles (of meerdere flessen) met heet water en leg ze even in een warme oven om te steriliseren. Breng in een kookpot het water samen met de suiker aan de kook. Roer af en toe en laat dan een 5-tal minuten koken. Neem de kookpot van het vuur en doe er het sap van de citroen bij. Voeg vervolgens de bessen bij het suikerwater, druk ze plat met een pureerstaaf. Laat alles ongeveer 5 uur rusten. Leg een kaasdoek in een vergiet, die je boven op een kom zet. Giet de siroop door het doek, druk goed het sap uit de bessen. Giet de siroop in schone flessen en sluit goed af. Je hebt nu grenadine zelf gemaakt.

Lees ook

Hoe maak ik mijn eigen siroop?

Kook de bladeren in water, hierdoor onttrek je smaak, kleur en geur. Dit kan je ook bij vruchten, kr Lees meer

Hoe lang is zelfgemaakte siroop houdbaar?

Hoe lang je zelfgemaakte limonade kunt bewaren hangt af van hoeveel suiker de limonade bevat. Als je Lees meer

Emily Sanders
Emily Sanders
2025-08-24 07:21:42
Count answers : 20
0
Dit recept komt uit The Bar Book en is omgerekend van Amerikaanse maten. De hoeveelheden lijken misschien wat vreemd, maar kloppen helemaal. Hiermee maak je een heerlijke, authentieke grenadine. Doe het granaatappelsap in een pan en voeg de suiker toe. Verwarm zachtjes en roer tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de granaatappelmelasse en het oranjebloesemwater toe. Laat afkoelen en roer de wodka erdoor. Bewaar de grenadine in een afgesloten fles in de koelkast.
Thijn Yilmaz
Thijn Yilmaz
2025-08-11 14:14:37
Count answers : 34
0
Recept voor grenadinesiroop: Nodig: Granaatappels (het aantal bepaal je zelf) Water Suiker Hoe ga je te werk? Haal de besjes uit de granaatappels. Dat doe je het best door de boven-en onderkant af te snijden en een inkerving in de schil te maken. Trek de granaatappel boven een grote kom met beide handen open. Haal de rest van de besjes er met de hand uit. Doe ze in een kookpan en zet ze net onder water. Laat 5 minuten koken. Giet de massa door een zeef en gooi de pitjes weg. Meet de hoeveelheid sap en doe er evenveel suiker bij. Laat alles nu nog 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Giet de siroop in een fles en bewaar ze in de ijskast. Voor je vraag omtrent diabetici: gebruik fructose i.p.v. de gebruikelijke "cristallisé"

Lees ook

Wat is de verhouding van water tot suiker voor siroop?

Meng het water en de suiker in een pannetje en breng het al roerende aan de kook. Het recept voor s Lees meer

Hoe maak je zelf hoestsiroop?

Mijn moeder zegt dat tijmsiroop heel gemakkelijk zelf te maken is. Benodigdheden 100 gram verse ti Lees meer

Giel Geerman
Giel Geerman
2025-08-11 11:54:45
Count answers : 26
0
Snij 2 granaatappels doormidden. Verwijder de zaden en gooi die in de blender (of pers de helften uit op een citruspers). Zeef het granaatappelsap door een fijne zeef of kaasdoek en giet het in een steelpan. Voeg evenveel water als sap toe, en roer er 1/4 deel suiker doorheen op matig vuur. Laat ca 5 min. inkoken, tot je een mooie siroop hebt. Je kunt er naar smaak meer water of suiker bij doen. Laat de siroop afkoelen en bewaar hem in de koelkast.
Noortje Blom
Noortje Blom
2025-08-11 11:46:52
Count answers : 26
0
Recept grenadine siroop Nu is eigenlijk het meeste werk gedaan. De vruchtjes even wegen. Later voeg je de helft van dit gewicht in suiker toe. De vruchtjes van de granaatappel kook je met een beetje water. Ik heb ze tijdens het koken voorzichtig fijngestampt met een aardappelpuree stamper. Je zal zien dat er ontzettend veel sap uit die ielige pitjes komt! Deze prut zeef je, zodat alleen het sap overblijft. Hier voeg je de suiker aan toe en laat je het indikken op een zacht vuurtje totdat het een beetje stroperig wordt. Laten afkoelen en in een fles doen. Je kunt de siroop ongeveer 1 maand in de koelkast goed houden. Heel erg verfrissend als je het aanlengd met ijskoud water (liefst dan nog met Spa rood)!

Lees ook

Hoe wordt siroop gemaakt?

Doe 250 gram kristalsuiker, 500 ml water en de geraspte schil van een halve citroen in een pan met e Lees meer

Wat is een gezonde siroop?

Limonade met suiker is niet gezond. Hoe zit het met limonadesiropen met minder suiker? Op de suike Lees meer