:

Hoe maak ik mijn eigen siroop?

Maryam Hussein
Maryam Hussein
2025-08-11 15:45:46
Count answers : 4
0
In principe is het heel simpel: je maakt een (suiker)siroop die je op smaak brengt met ingrediënten naar keuze. Dit kan fruit zijn, maar ook bloemen (rozen, vlierbloesem), kruiden of bijvoorbeeld gember. De siroop maak je met gelijke delen suiker en water (bijvoorbeeld 200/200 gram). Breng dit in een ruime pan aan de kook en voeg indien nodig de ingrediënten toe. Laat koken totdat de suiker is opgelost en zeef na afloop de siroop. Leng de limonade aan met water naar smaak en bewaar de rest van de siroop in een gesteriliseerd glazen flesje.
Vajèn Tran
Vajèn Tran
2025-08-11 15:10:58
Count answers : 1
0
Kook de bladeren in water, hierdoor onttrek je smaak, kleur en geur. Dit kan je ook bij vruchten, kruiden, bloemen en zaden doen. Filter het extract dat overblijft, kook dit daarna nogmaals en meng met suiker. Giet de warme siroop in schone flessen die je luchtdicht kan afsluiten en klaar ben je! Het allerbelangrijkste is het maken van een smaakvol extract. Voor fruit geldt: rustig koken en niet roeren, want anders wordt het extract troebel. Gebruik je bloemen of kruiden, let dan op de temperatuur: die mag niet hoger zijn dan tachtig graden Celsius. Na het koken laat je alles rustig uitlekken. Ingredienten voor 1l siroop: Bladeren, vruchten, kruiden, bloemen en/of zaden naar keuze 480 ml water 400 g suiker
Sebastiaan Jansen
Sebastiaan Jansen
2025-08-11 15:00:00
Count answers : 2
0
Snijd het fruit in stukjes. Van de rabarber verwijder je de uiteinden en snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Bij de aardbeien verwijder je het kroontje en halveer je de aardbei. Doe het fruit samen met de suiker, stukken citroenschil en het water in een stevige pan. Zet de pan op het vuur en breng rustig aan de kook. Wanneer het fruit kookt zet je het vuur zachtjes. Kook het fruit in ongeveer 15 à 20 minuutjes gaar en helemaal zacht. Je hebt van het fruit nu een compote gemaakt. Haal het compote van het vuur en roer het citroensap erdoor. Laat in z'n geheel afkoelen. Zeef de compote en vang de siroop op. Druk de compote goed aan zodat je zoveel mogelijk siroop eruit krijgt. Schenk de siroop in een gesteriliseerd flesje. Dit gaat het makkelijkst met een trechtertje. Bewaar de siroop in de koelkast. De siroop drink je lekker met veel ijs. Voeg een scheut siroop toe en maak af met mineraalwater met bubbels. Serveer met een takje munt of schijfje citroen. Roer eventjes voordat je gaat drinken.
Elias Kalloe
Elias Kalloe
2025-08-11 12:31:39
Count answers : 2
0
Doe de aardbeien in een pan met een dikke bodem en stamp ze met een pureestamper fijn. Breng het aardbeienmengsel aan de kook en laat dit al roerend ongeveer 5 minuten koken. Tijdens het koken moet je de siroop een paar keer afschuimen. Voeg de suiker en het citroensap toe en laat ook dit al roerend 5 minuten koken. Schenk het hete mengsel door een fijne zeef en giet de aardbeiensiroop vervolgens in gesteriliseerde flessen. Bewaar de siroop op een koele en donkere plek, zo kan je er enkele maanden later nog heerlijk van genieten!
Samuel Verhoeven
Samuel Verhoeven
2025-08-11 11:17:55
Count answers : 1
0
Om zelf suikersiroop te maken, heb je slechts een handjevol ingrediënten nodig. Voor 750 ml suiker siroop heb je het volgende nodig: 1 citroen, 400 g suiker en schone fles(sen) of pot(ten). Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp er de schil fijn af. Pers het sap uit de citroen. Breng in een pan 300 ml water met de suiker, het citroensap en de citroenschil aan de kook. Neem van het vuur en laat afkoelen. Laat de siroop een nacht in de koelkast trekken. Zeef de siroop door een fijne zeef. Breng de siroop nogmaals aan de kook en schenk hem in een schone glazen fles of pot. Sluit de fles of pot goed af. Gebruik de siroop om limonade van te maken, om fruit in te pocheren of om er cocktails mee te zoeten.
Victoria Sam
Victoria Sam
2025-08-11 10:21:44
Count answers : 2
0
Voorbereiden van het fruitWas en snijd het fruit. Doe het fruit samen met het water in de blender en mix tot een glad geheel. Giet de puree door een zeef of kaasdoek om de pulp te scheiden van de sap. Doe het gezeefde sap in een steelpan, voeg de suiker toe en verwarm op laag vuur tot de suiker volledig is opgelost. Laat de siroop afkoelen en giet deze in een schone glazen fles. Bewaar de siroop in de koelkast, waar hij tot twee weken goed blijft. Voor een langere houdbaarheid kun je de siroop in kleine porties invriezen.