Welke soort vis is het beste om te grillen?

Joey Peterse
2025-08-11 08:16:29
Count answers
: 4
Vis grillen is makkelijk. Als je kiest voor kleine stevige vissoorten en moten van grotere vissen kan er weinig foutlopen.
Met griet, haring, heek, koolvis, leng, makreel, pladijs, pollak, roodbaars, schelvis, steenbolk, tarbot, tongschar, wijting, zalm, zalmforel, zeebaars, zeebarbeel, zeeduivel, zeetong en zeewolf zit je altijd goed.
Ook sint-jacobsvruchten grillen kan perfect.
Vraag je vishandelaar welke vis nu op z’n best is of check de viskalender.

Lenn van Ooste
2025-08-11 08:11:59
Count answers
: 1
Misschien heb je al wel vaker vis bereid op de BBQ, maar ben je op zoek naar specialere visgerechten. Je kunt op barbecues niet alleen grillen, maar bijvoorbeeld ook stomen of roken. Voor een echt feestmaal kun je er ook voor kiezen om een vis in zijn geheel op het rooster te leggen. Dit kan onder andere met een forel, dorade of zeebaars. Zorg dat je het visje aan beide zijdes slechts eenmaal grilt zodat het vel heel blijft. Zat je meer te denken aan een tonijnsteak? Je bereikt het lekkerste resultaat dan met een hogere temperatuur. Van buiten krijgt de steak mooie grillstrepen en van binnen is de vissteak nog een beetje rauw om de malsheid te behouden.

Daphne Moussaoui
2025-08-11 07:36:55
Count answers
: 3
De meeste witvissen zijn perfect geschikt voor het grillen op de BBQ.
De vis is vaak wat steviger en daardoor blijft het makkelijker liggen.
Pangasius, Kabeljauw, Zeebaars en Tilapia zijn allemaal geschikte opties.
Je kunt deze vissoorten roken, bakken, grillen of in aluminiumfolie garen.
Ook roze vissoorten als Zalm, Tonijn, Forel en Zwaardvis zijn uitermate geschikt omdat ze stevig zijn en vaak wat groter.
Waarbij je echt je vingers aflikt, is een goed stuk zalm van de barbecue.

Floortje Sam
2025-08-11 07:10:32
Count answers
: 2
Zalm staat bekend om zijn rijke smaak en vette textuur, waardoor het een populaire keuze is voor de barbecue.
Tonijn heeft stevig vlees en een volle smaak die goed samengaat met grillen.
Makreel is een vette vis met een intense smaak en stevig vlees.
Forel is een zoetwatervis met een delicate textuur en een milde smaak.
Zeebaars is een vis met stevig vlees en een milde, bijna zoete smaak.
Zalm, tonijn, makreel, forel en zeebaars behoren tot de beste opties vanwege hun smaak en textuur.
Met de juiste bereidingsmethoden en marinades kun je deze vissoorten transformeren tot heerlijke barbecue gerechten.

Sepp Blom
2025-08-11 05:31:27
Count answers
: 3
Voornamelijk witvis zoals kabeljauw of zeewolf is ideaal om te wikkelen in folie.
Deze soorten zijn ook geschikt om vispakketjes mee te maken in aluminiumfolie.
Het beste is om vis zonder vel in folie te wikkelen voor op de bbq.
Dus naast de eerder genoemde vissoorten, zijn zeeduivel en zalm zonder vel ook perfect hiervoor.
Een aantal soorten vis die ideaal zijn voor op de bbq in een visklem zijn onze zeebaars, dorade en makreel.
Bij ons zijn deze vissoorten via de buikholte gestript en schoongemaakt.
Tonijn en zalm zonder vel zijn echt perfect om te rijgen aan spiesjes voor op de bbq.
Daarnaast is kabeljauwhaas zonder vel ook uitermate geschikt om te rijgen aan spiesjes voor op de bbq.
Wij hebben verschillende soorten vis die we met vel aanbieden, die geschikt zijn op de bbq.
Wat bekende namen hiervan zijn uiteraard zalm en kabeljauw.
Een andere optie die perfect is om te grillen op de bbq is een lekkere dikke tonijnsteak.