:

Hoe voorkom je dat vis uit elkaar valt op de grill?

Nina Avci
Nina Avci
2025-08-11 08:18:06
Count answers : 3
0
Maak de vis droog. Wanneer je vis nog 'nat' is vooraleer je hem bereidt, zal hij stomen in plaats van krokant bakken. Dep de vis goed droog voordat je 'm bakt. Vervolgens zout je de vis en bak hem meteen in een hete pan. Zo is de kans kleiner dat hij uit elkaar valt. Heet, heter, heetst. Wat belangrijk is bij het bakken van een stuk vis, is dat je je vetstof goed heet laat worden alvorens de vis in de pan te leggen. Controleer door er wat water in te spetteren. Verdampen de waterdruppels onmiddellijk? Dan is je pan klaar voor gebruik! Blijft je vis nog steeds kleven? Dan kan je overwegen om het even in te bloemen. Doe wat bloem in een zeef en strooi het over je vis aan beide kanten. Is er een stuk vel aan de vis? Dan is de kans ook kleiner dat het helemaal uiteen valt! Op voorhand een pekelbad geven: 1 liter water en 100 gram zout en eventueel aromaten. Een portie kabeljauw laat ik er 15-20 minuten inliggen. De vis valt minder snel uit elkaar én minder lekvocht dus meer op je bord!
Ecrin van Laon
Ecrin van Laon
2025-08-11 07:58:33
Count answers : 2
0
Kies de juiste vis: Kies stevige vissoorten zoals zalm, tonijn, zwaardvis, forel, makreel of zeebaars. Deze vissoorten vallen minder snel uit elkaar tijdens het grillen. Gebruik een grillmandje of -plank: Als je bang bent dat de vis uit elkaar valt, gebruik dan een grillmandje of -plank om de vis te grillen. Dit houdt de vis bij elkaar en voorkomt dat hij door het rooster valt.