Wat moet je echt eten in Frankrijk?

Kay de Haan
2025-08-09 17:48:49
Count answers
: 3
Frans eten varieert per regio, maar de structuur blijft altijd hetzelfde. Een viergangen menu wordt als volgt geserveerd: Entrée (voorgerecht) wordt vaak geserveerd met Franse uiensoep, bisque van garnalen, vaak ook kleine aperitiefjes zoals nootjes en olijven om je eetlust te stimuleren. Bekende hoofdgerechten zijn de boeuf bourguignon (stoofschotel), coq au vin (kip en groente in een wijnsaus) en ze eten vaak ook een ratatouille, dat kan een groentestoof zijn met aubergine, courgette en paprika. De derde gang is een typisch kaasplankje, brie de Meaux, reblochon (gewassen korstkaas), cantal (harde kaas) en camembert (witte schimmelkaas). Voor de laatste gang, het dessert, eten ze vaak het beroemde toetje; Crème brûlée.

Gijs Kuiper
2025-08-09 16:23:37
Count answers
: 2
Ratatouille
Croque-monsieur
Quiche lorraine
Steak tartare
Citroentaart
Bechamelsaus
Moelleux au chocolat
Franse uiensoep
Clafoutis
Elsässer flammkuchen
Coq au vin
Boeuf bourguignon
Salade niçoise
Madeleines
Mosterdsoep
Geitenkaassalade
Remouladesaus
Pommes duchesse
Entrecote bordelaise
Gratin dauphinois

Fenna Geerman
2025-08-09 13:50:38
Count answers
: 0
Van knapperige quiches tot extravagante eclairs; dit typisch Frans eten wil je proberen. Een knapperig stokbrood met heerlijke roomboter, een lauwwarme salade niçoise of een luchtige madeleine; wie houdt er niet van. Zo maak je de perfecte croissants: Weinig is meer Frans dan een echte croissant, het kan haast niet anders dan dat je deze bladerdeegbroodjes al eens hebt geprobeerd, maar haal ze zeker ook eens bij de bakker op vakantie. In het land van oorsprong smaken ze toch nét wat beter dan thuis. Wat wel zeker is, is dat dit stoofvlees profiteert van goede wijn, dus een lekkere Pinot Noir uit de Bourgogne is een goede keuze. Neem twee flessen, want je moet er ook wat bij drinken natuurlijk. Eet het dan bij voorkeur als het net nog een beetje warm is en met een lik gezouten boter. Er zit geen boter of room in, maar toch is het een ontzettend romig gerecht door de lang gestoofde aubergine en de royale hoeveelheid olijfolie.