Wat zijn typische Franse voorgerechten?

Maya Boer
2025-08-09 16:55:38
Count answers
: 2
Geen uitgebreid, Frans-getint diner compleet zonder een mooi voorgerecht. En laat het maar aan onze Zuiderburen over om van het entrée meteen een Bourgondisch feestje te maken. De keuze is reuze: ga voor een heerlijke vissoep (bouillabaise of een Bretonse vissoep), camembert uit de oven of steak tartare. Rilette is ook zo'n typisch Frans, lekker traditioneel gerechtje. Of wat te denken van oesters als amuse? Maak een keuze uit al deze Franse voorgerechten!

Adam Willems
2025-08-09 15:42:08
Count answers
: 3
Franse voorgerechten? Dit zijn de beste recepten met vlees, voor de ideale eerste gang.
Van huisgemaakte paté tot subtiele terrines met ham en een goedgevulde cassoulet.

Milou de Jong
2025-08-09 15:22:42
Count answers
: 2
Een typisch Frans voorgerecht is een Gamba met mangotartaar.
Schil de mango, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blokjes en zet weg.
Was en hak de koriander.
Snijd de halve tomaat in blokjes en voeg samen met de mango en koriander in een kom.
Voeg zout en peper toe en besprenkel met 1 el olijfolie.
Voeg het sap van de halve limoen toe, schep om, dek af met huishoudfolie en zet koel weg.
Pel de gamba's en bewaar de staarten.
Steek de gamba's op houten prikkertjes.
Bestrooi ze met peper en zout en bak ze op hoog vuur kort in een beetje olijfolie (niet langer dan 1 minuut).
Keer ze halverwege de baktijd.
Verdeel het mango-tomatenmengsel over 4 kleine glaasjes als voorgerecht of 8 als amuse.
Leg de gamba's dwars over de glaasjes en dien onmiddellijk op.