:

Wat is de beste dessertwijn?

Tess de Gruijter
Tess de Gruijter
2025-08-29 07:58:05
Count answers : 25
0
Lichte dessertwijn met fruitgebak Muscat-de-Beaumes-de-Venise en Moscato d'Asti gaan beide perfect bij vers fruit. De Muscat-de-Beaumes-de-Venise van Domaine Beaumalric is een heerlijke, friszoete, fruitige dessertwijn zonder té zoet of té zwaar te zijn. Ook de Moscato d'Asti van La Caudrina mag er zijn. Door het kleine bubbeltje voelt deze nog lichter aan en combineert het ook perfect bij ijscoupes met vers fruit. Banyuls, een versterkte rode wijn uit de Languedoc, vormt een fantastisch huwelijk met chocolade (brownies, chocoladetaart, truffels). Banyuls is volzoet met aroma's van gedroogde pruimen en rozijnen. Het lijkt een beetje op Port, maar dan uit het zuiden van Frankrijk.  Iets heel anders biedt Italië met Brachetto d’Acqui. Dit is een rode dessertwijn met een klein bubbeltje. Het is licht, fris, maar past zeer zeker bij chocolade. Het liefst met dessert dat chocolade én fruit combineert, bijvoorbeeld een chocoladefondue met vers fruit of chocoladetaart met frambozen. Onze Chateau Graves Sauternes is subliem bij roquefort of andere blauwschimmels. Toch liever iets zoets? Denk dan aan een abrikozentaart of een tarte tatin met peren.
Zoë Mathol
Zoë Mathol
2025-08-17 16:02:50
Count answers : 27
0
0,375L - Frankrijk - Bordeaux, Sauternes-Barsac Deze half fles (0,375L) van Château Lafaurie-Peyraguey 1997 biedt een rijke en complexe Sauternes met tonen van exotisch fruit, bloemen, kruiden en een minerale ondertoon, nu op zijn hoogtepunt. 0,75L - Frankrijk - Bordeaux, Sauternes-Barsac Elegant en verfijnd Sémillon/Sauvignon Blanc dessertwijn uit Barsac (Bordeaux), tweede cru classé, met zoete nectar, honing, exotisch fruit en een frisse balans. 0,375L - Duitsland - Moezel Alleen de allerbeste overrijpe druiven van weingut Maximin Grünhaus vinden hun weg naar deze geniale Beerenauslese. Proef naast het hoge natuurlijke suikergehalte en de uitgesproken rieslingaroma’s, een waanzinnige ruggengraat van sprankelende mineraliteit en zuren. 0,75L - Duitsland - Moezel Energieke en levendige edelzoete riesling met tropisch fruit, citrus, amandelen, specerijen en een ziltige mineraliteit.

Lees ook

Welke wijn is lekker bij dessert?

Romige desserts Zoete dessertwijn, zoals Sauternes of Moscato. Fruitdesserts Zoete dessertwijn, zoa Lees meer

Waarin schenk je dessertwijn?

Dessertwijn wordt niet genoemd in deze tekst, de tekst gaat over verschillende soorten wijn zoals ro Lees meer

Jack van Ginkel
Jack van Ginkel
2025-08-09 14:27:54
Count answers : 29
0
De beste dessertwijnen horen bij de meest bijzondere wijnen ter wereld. Een rode Banyuls bij een chocolade dessert en een zoete muskaatwijn bij een vruchtenpudding zijn heerlijke klassiekers. Vooral Port, zoete Sherry (PX) en zoete Madeira nemen deze taak graag op zich. De belangrijkste zijn Tokaj in Hongarije, Sauternes in Frankrijk en rond de Neusiedlersee in Oostenrijk.
Laura Franse Storm
Laura Franse Storm
2025-08-09 14:00:55
Count answers : 31
0
De beste dessertwijn bij fruit is een mousserende wijn. Kiest u echter voor chocolade? Ga dan voor een Muscat wijn bij melkchocolade of een Amarone of Portwijn bij pure chocolade. Een Port, Sherry of andere versterkte wijn doet het in dit geval erg goed. Zeker bij een zoet dessert mag de wijn nog zoeter zijn dan het dessert zelf.

Lees ook

Drinken mensen wijn bij het dessert?

Dessertwijnen zijn de kroon op elke maaltijd en bieden een rijke variatie aan smaken die speciaal zi Lees meer

Wat is de beste dessertwijn ter wereld?

De beste dessertwijnen horen bij de meest bijzondere wijnen ter wereld. Een goede zoete wijn kan je Lees meer

Hamza van de Wal
Hamza van de Wal
2025-08-09 13:56:41
Count answers : 31
0
De Muscat-de-Beaumes-de-Venise van Domaine Beaumalric is een heerlijke, friszoete, fruitige dessertwijn zonder té zoet of té zwaar te zijn. Ook de Moscato d'Asti van La Caudrina mag er zijn. Banyuls, een versterkte rode wijn uit de Languedoc, vormt een fantastisch huwelijk met chocolade. Onze Chateau Graves Sauternes is subliem bij roquefort of andere blauwschimmels. Iets heel anders biedt Italie met Brachetto d'Acqui.