:

Waarin schenk je dessertwijn?

Tygo Guit
Tygo Guit
2025-08-09 15:39:37
Count answers : 1
0
Een zoete (stille) dessertwijn is lekker bij rijkere recepten. Bijvoorbeeld een Meringue, een recept met veel room of rijp geel fruit. Of als je voor kaas kiest bij roodschimmelkazen. Een zoete rode dessertwijn is een aanrader bij bijvoorbeeld chocolademousse of een romig recept met donker bessenfruit of kersen of bij Roquefort. Ruby Port schenk je bij desserts met rood en donker fruit of blauwschimmelkaas. Tawny Port kies je met name als je een kaasplankje serveert met oude kaas, pittige brie óf een uitgesproken recept hebt voor een dessert met specerijen.
Michael van der Maath
Michael van der Maath
2025-08-09 12:40:32
Count answers : 2
0
Dessert wijnglazen staan vaak hoog op de steel en de kelk is klein van stuk. Van dessertwijn hoef je normaliter geen bel wijn ingeschonken te krijgen, vanwege haar zoete, siroop-achtige karakter. Daarom zijn de kleinere glaasjes ideaal voor het nemen van kleine nipjes in combinatie met spijs.
Elias Kalloe
Elias Kalloe
2025-08-09 12:03:43
Count answers : 2
0
Dessertwijn wordt niet genoemd in deze tekst, de tekst gaat over verschillende soorten wijn zoals rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijn.
Merel van den Broek
Merel van den Broek
2025-08-09 11:47:53
Count answers : 5
0
Dessertwijn is niet expliciet genoemd als een optie om in te schenken, men heeft het over een Duitsen of Oostenrijkse Beerenauslese, Tokaji Aszu of Port als een rijke zoete wijn. Het ruige geweld van stevig rood blus je met rijke zoete wijnen. Deze wijnen, een Duitsen of Oostenrijkse Beerenauslese, Tokaji Aszu of Port, hebben een hogere viscositeit en geven daardoor een vol en filmend mondgevoel. Daarbij is de intensiteit van de aroma’s en smaakkarakteristieken ook vrij hoog. Een mooie afsluiting dus. Bovendien zijn zoete wijnen heel mooi te combineren met een kaasplank. Zet die op tafel zodra de zoete flessen open gaan en je hebt een lekkere, en heel gezellige afsluiting van je wijnproeverij.