:

Drinken mensen wijn bij het dessert?

Tycho Güneş
Tycho Güneş
2025-08-09 15:24:26
Count answers : 2
0
Dessertwijnen zijn de kroon op elke maaltijd en bieden een rijke variatie aan smaken die speciaal zijn ontworpen om de zoetere momenten van het leven te vergezellen. Deze wijnen zijn niet alleen bedoeld om te combineren met desserts, maar kunnen ook op zichzelf staan als een heerlijke afsluiting van een diner. De kunst van het kiezen van de juiste dessertwijn ligt in het balanceren van de zoetheid en de intensiteit met het gekozen nagerecht, zodat ze elkaar aanvullen en verrijken. Of het nu gaat om een elegante Moscato d'Asti bij een fruitig dessert of een weelderige icewine bij een heerlijke chocolademousse, er is altijd een dessertwijn die het diner naar een hoger niveau tilt.
Pim Zuidweg
Pim Zuidweg
2025-08-09 14:30:31
Count answers : 1
0
Wil je bij het dessert een zoete wijn schenken? Dan is er één belangrijke regel om te onthouden. Het zoetje in de wijn moet minimaal gelijk zijn aan het zoetje in je dessert. Liefst nog iets hoger. Anders smaakt je wijn zuur. Toch vind ik het zonde. Om deze wijnen alleen maar bij een toetje te drinken. Zoete wijn is gastronomisch zo goed inzetbaar. Ze kunnen hele sterke smaken namelijk prima aan. Denk maar aan een Indische rijsttafel . Combineer die eens met een Elzasser Pinot Gris of Gewurztraminer. Houd je van lekker pittig en pikant? Dan hebben je smaakpapillen het zwaar. Die zijn dan flink geïrriteerd. Dat zoetige in de wijn verzacht. Glijdt er als een zalfje overheen. Zoet kan dus op tegen pikant. Zoet maskeert bitters. Denk aan koffie met suiker. En zoet kan op tegen zout. Zout versterkt alles. Dus ook de zuren in een frisse Sauvignon Blanc. Die worden extra zuur. Moet er niet aan denken. Een zoetje daarentegen verzacht. Is veel prettiger.