:

Waarom schift mijn gratin?

Annemijn van der Heijden
Annemijn van der Heijden
2025-08-09 15:31:33
Count answers : 3
0
De mensen vergeten gewoon de room eerst op te warmen en zetten gewoon koude aardappelen met koude room in de oven, en daar knelt het schoentje. De truc is tijd en warmte. Doe de room en de melk in een steelpannetje. Voeg er de tijm aan toe en pers er de look in. Zet op het vuur. Kruid met peper, zout en muskaat. Breng aan de kook. Als het roommengsel kookt, giet het over de aardappelen en zet de schotel meteen in de oven. Laat 1 uur bakken. Laat de oven dicht. Check NA een uur met een mesje of de aardappeltjes gaar zijn. Indien ze nog niet gaar zijn, laat nog wat rustig verder garen.
Willem Demir
Willem Demir
2025-08-09 15:04:31
Count answers : 0
0
Room en melk gaan niet goed samen als gratineersaus. Hoe het komt dat je gratin geschift is kan ik niet met zekerheid zeggen maar je ingrediƫnten kloppen in elk geval, al denk ik dat het aan de kaas kan liggen. De volgende keer kan je het beste kookroom nemen, die is geschikt voor verhitting en het resultaat is perfect.
Lindsey van Dijk
Lindsey van Dijk
2025-08-09 14:38:13
Count answers : 0
0
Het schiften van je gratin kan liggen aan het te warm koken van de melk met de room. Het gebruik van light room samen met halfvolle melk in plaats van volle room met volle melk kan ook een factor zijn.