:

Op welke stand moet ik mijn oven zetten om te gratineren?

Iris de Jonge
Iris de Jonge
2025-08-30 19:09:22
Count answers : 34
0
Verwarm je oven voor op 200 °C, want de temperatuur moet hoog genoeg zijn. Er zijn twee opties: je gerecht kort onder de grill van de oven schuiven of langzaam laten gratineren in een voorverwarmde oven. Als dat niet het geval is, zal je bereiding wel garen, maar geen aantrekkelijk kleurtje krijgen. Zorg ook dat de oventemperatuur constant blijft. Gebruik je de grill? Verwarm die eerst tot de maximale temperatuur en schuif dan pas je gerecht, bedekt met een gratinlaag, in de oven.
Dana Willemsen
Dana Willemsen
2025-08-25 17:11:58
Count answers : 34
0
Het ovensymbool met de tandjes aan de bovenkant staat voor de grillstand. Deze stand gebruik je bij het gratineren van een gerecht, of om ingrediënten onder hoge hitte te garen. Let wel op dat je eten niet verbrandt. Een variant op de normale grillstand: de geventileerde grill. Hiermee zorg je ervoor dat de warme lucht goed wordt verspreid door de oven, terwijl de bovenkant gratineert.

Lees ook

Hoe maak je aardappelgratin warm?

Je kunt de aardappelgratin van tevoren maken tijdens bijvoorbeeld de kerstdagen. Dan kun je het al Lees meer

Hoe kan ik gratin opwarmen?

Je kunt aardappelgratin opnieuw opwarmen in de oven of magnetron. Voor de oven: verwarm deze voor op Lees meer

Jari le Guellec
Jari le Guellec
2025-08-23 12:13:14
Count answers : 42
0
De grillstand gebruik je voor het gratineren van je gerecht, om groenten te roosteren, een visje te grillen of crème brûlée een mooi gekarameliseerd suikerlaagje te geven. Soms kun je een ovenschotel nog een extra kick geven door een paar minuutjes de grillstand aan te gooien. Circulatiegrillen is ook een optie, hierbij gebruikt je oven afwisselend de grill en de ventilator. Ideaal voor een ovenschotel die gaar moet worden, waarbij die ook nog eens ‘n knapperig korstje krijgt.
Dylan Janssen
Dylan Janssen
2025-08-09 13:59:44
Count answers : 36
0
De grillstand van je oven is heel handig, omdat ‘ie wel degelijk iets anders doet dan garen. Broilen of grillen is in feite gratineren, en dus ideaal om gerechten een knapperig, mooi bruin korstje te geven. Wat de grillstand van je oven precies doet, is intense, directe hitte geven, direct van bovenaf. Je herkent de functie aan het icoontje op je oven dat eruitziet als een kartelrandje, bovenin. Vaak zijn er twee van: een lange kartel en een korte. De lange gebruik je als je véél gaat grillen, bijvoorbeeld een bakplaat vol. De korte verhit vooral het midden, dus is geschikt voor kleine gerechten.

Lees ook

Hoe krijg ik een krokant korstje op een ovenschotel?

Een klassieker: panko of paneermeel. Breng de kruimels op smaak met een beetje gesmolten boter of ol Lees meer

Waarom schift mijn gratin?

De mensen vergeten gewoon de room eerst op te warmen en zetten gewoon koude aardappelen met koude ro Lees meer