Hoe maak je aardappelgratin warm?

Johannes Huisman
2025-08-09 14:30:00
Count answers
: 0
Verwarm de oven voor op 160°C en bedek de schaal met aluminiumfolie. Zet de schaal vervolgens voor minstens 1 uur in de oven. Haal na 1 uur de folie eraf en bestrooi de bovenste laag met nog wat kaas voor een gegratineerd laagje. Zet de schaal dan nog 5 tot 10 minuten onder de gril.

Jack Molenaar
2025-08-09 14:11:59
Count answers
: 0
Bak de gratin in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Als je met de punt van een mes gemakkelijk door de aardappelen glijdt, is de gratin klaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de gratin te donker wordt.

Lieke die Pelser
2025-08-09 11:45:10
Count answers
: 0
Je kunt de aardappelgratin van tevoren maken tijdens bijvoorbeeld de kerstdagen.
Dan kun je het al grotendeels klaarmaken.
Je kunt de aardappelschotel klaar maken en al de eerste 30 minuten in de oven bakken.
Daarna kun je het laten staan tot je klaar bent om het af te bakken.
Je kunt het ook helemaal afmaken en later opwarmen in de oven, maar dat duurt ook wel een tijdje dus dan is het net zo handig om het laatste half uur pas vlak voor serveren te doen.
Op die manier weet je zeker dat de smaken en het knapperige korstje nog perfect zijn.

Robin van de Ven
2025-08-09 10:14:13
Count answers
: 0
Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven op 200 graden.
Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
Kook dit geheel 10 minuten.
Wil je sneller klaar zijn? Koop dan voorgekookte schijfjes aardappel.
Breng dan vervolgens de aardappels met de room, melk en mosterd in een pan rustig aan de kook.

Kate Çakir
2025-08-09 10:09:18
Count answers
: 2
Verwarm de oven voor op 175°C. Gaar de gratin aardappelen in een oven van 175°C tot het een mooie goudgele kleur heeft. Reken op ongeveer 45 min in de oven. Prik af en toe eens in de gratin om te voorkomen dat de aardappelen te gaar worden. Voel je geen weerstand meer bij het prikken, dan zijn de aardappelen gaar.