Wat kan ik doen met veel verse kruiden?

Aya Ramos
2025-08-09 13:09:54
Count answers
: 1
Met verse kruiden kun je onder andere heerlijke gerechten maken, zoals de romige kip marsala. Verse kruiden geven je gerechten smaak én zien er ook mooi uit ter garnering. Een voorbeeld van een gerecht met verse kruiden is de romige kip marsala, waarbij Italiaanse kruiden worden gebruikt. Ook kun je verse kruiden gebruiken om frisse drankjes te maken. Daarnaast zijn ze smaakmakers voor bij de borrel.

Matthias Jansen
2025-08-09 11:19:45
Count answers
: 4
Met verse kruiden kun je onder andere pesto maken met basilicum, een Provençaalse charme creëren met tijm en rozemarijn, een frisse salade maken met koriander, zelfgemaakte tomatensaus bereiden met oregano en een knapperige dressing maken met dille.
Met verse kruiden kun je bovendien een lekkere fruitsalade met munt maken. Ook kun je peterselie toevoegen aan een boterachtig aardappelgerecht of couscous voor een smaakvolle boost. Verse kruiden zijn de kers op de taart, of je nu een simpel broodbeleg verfijnt of een uitgebreid diner voorbereidt, ze brengen versheid, diepte en complexiteit aan je gerechten. Verse kruiden zijn onmisbaar in je keuken als smaakmakers en zorgen voor een smaakexplosie in je gerechten.

Valerie Köse
2025-08-09 10:35:22
Count answers
: 3
Met verse kruiden kan je een eigen kruidentuin aanleggen en elke dag plukken.
Verse kruiden zijn de ultieme geur- en smaakmakers in de keuken.
Leg heel makkelijk een eigen kruidentuin aan en pluk elke dag.
Koken met verse kruiden is een feestje!

Milan Ismail
2025-08-09 10:30:36
Count answers
: 5
Je kunt van harde kruiden kruidenazijn of kruidenolie maken.
Vul een afsluitbare pot of fles met de harde kruiden die jij lekker vindt.
Zorg ervoor dat de kruiden helemaal onder de olie of azijn staan.
Zo blijven de kruiden langer goed.
Zachte kruiden zijn lekkerder in boters of pesto.
Was en hak de kruiden die je lekker vindt fijn en meng ze door zachte boter of vijzel ze met wat olie en pijnboompitten.
Je kunt je eigen kruidenmixen maken voor vlees, vis of groenten.
Je kunt ook een vinaigrette maken met verse kruiden.
Somminge kruiden, zoals basilicum, kun je inmaken met zout.
Maak zelf fruitwater en geef het een extra krachtige smaak met kruiden zoals munt, basilicum en tijm.
Verse kruiden laten zich gemakkelijk invriezen.

Senna Bos
2025-08-09 07:43:34
Count answers
: 0
Je kunt verse kruiden op 1001 manieren verwerken; als garnering bij salades, vis en vlees, door een pastasaus, gefrituurd bij de garnalenkroketjes zoals ze dat in België doen. Of maak gegrilde little gem met piperade.
Je kunt er een klassieke Italiaanse pesto mee maken, of een quinoa-salade met mango.
Aardappelkoekjes met dille maken is ook een optie, of haring met ui in dille-roomsaus.
Je kunt het gebruiken bij groenten, vlees en gevogelte, zoals deze kip uit de oven.
Je kunt het gebruiken in een recept voor grietfilet met spelt, snijbiet, tomaatjes en zwarte olijven.
Je kunt het gebruiken in stoofschotels en pastasauzen, maar voeg oregano pas op het eind toe, anders kan het zijn smaak verliezen.
Je kunt een bord ravioli met gesmolten boter en salie maken en je kunt ook kiezen voor een lauwwarme aardappelsalade met witte asperge, kropsla, ei en bieslook.
Je kunt koriander gebruiken bij Latijns-Amerikaanse én Oosterse keukens, zoals in een pad thai of een nacho-gerecht, of voor een Mexicaanse limoenkip.
Je kunt munt gebruiken om een gerecht een fikse oppepper te geven, zoals in de Midden-Oosterse keuken, of in een frisse watermeloen salade.
Je kunt dragon gebruiken in een bearnaisesaus, of in een salade van meloen met gedroogde ham.
Met bieslook kun je niet snel de mist in gaan; het is fris, mild en bijna iedereen houdt er van, dus dat is ook een optie.

Jesse Jansen
2025-08-09 07:43:11
Count answers
: 1
Met je overgebleven verse kruiden kan je een kruidenolie maken.
Doe de kruiden in een af te sluiten potje of flesje en doe er olijfolie bij.
Zorg dat de kruiden helemaal onder de olie staan.
Dan blijven de kruiden langer goed.
Je kan verschillende kruiden samen in de olie doen.
Of kies voor één kruid, zoals tijm om tijmolie te maken.
Laat de olie eerst een paar dagen staan.
Daarna kan je de kruidenolie bijvoorbeeld gebruiken over een salade, om mee te bakken of om brood in te dippen.
Een lekkere kruidenboter kan je heel makkelijk zelf maken.
Gebruik hiervoor roomboter en laat deze op kamertemperatuur komen.
Hak de overgebleven kruiden heel fijn.
Roer als de boter zacht is de kruiden erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Lekker voor op stokbrood of bij een stukje vlees.
Doe de overgebleven kruiden in een blender samen met een knoflookteentje, wat Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie.
Mix alles tot een gladde saus.
Breng op smaak met peper.
Lekker voor door de pasta of op een broodje.
Je kan verse kruiden ook bewaren.
Hier drie tips hoe je dat kan doen.
Tip 1: Wikkel de verse kruiden in vochtig keukenpapier en leg ze in de koelkast.
Op deze manier kan je de kruiden nog een aantal dagen goed houden.
Tip 2: Laat je verse kruiden drogen.
Hang de kruiden in een bosje ondersteboven op een donkere, droge plek.
Na ongeveer een week zijn de kruiden gedroogd en kan je ze als gedroogde kruiden gebruiken.
Tip 3: Vries de verse kruiden in.
Hak de kruiden fijn en verdeel ze over een ijsblokjesvorm.
Vul met water en zet in de vriezer.
Deze ijsblokjes met kruiden kan je bijvoorbeeld gebruiken door de soep of in een saus.