:

Wat maakt een goede soufflé?

Charlotte van de Ven
Charlotte van de Ven
2025-08-09 07:04:06
Count answers : 2
0
Met de onderstaande tips zorg je ervoor dat jouw soufflé goed op smaak is, mooi omhoog komt en de juiste substantie heeft. Eidooier is één van de belangrijkste componenten in je soufflé. Eieren worden hard in de oven, dus zullen je soufflé stevigheid geven. Opgeklopte eiwitten zorgen er namelijk voor dat je souffle omhoog komt. Het is belangrijk dat je dit niet te wild doet, omdat je anders de luchtbelletjes in het eiwit kapotmaakt. Die luchtbellen zorgen er juist voor dat je soufflé zal gaan groeien in de oven. Het gebruiken van de juiste oventemperatuur is essentieel bij het maken van de perfecte soufflé. Dankzij de hitte zal deze omhoog komen. Hoe heter de oven, hoe sneller je soufflé opstijgt. Zorg ervoor dat je een kaassoort kiest die goed smelt en sterk van smaak is.