:

Waarom zijn soufflés zo moeilijk om te maken?

Stijn Douglas tot Springwoodpark
Stijn Douglas tot Springwoodpark
2025-08-09 04:24:25
Count answers : 1
0
Een soufflé maken wordt vaak als moeilijk ervaren. Het maken wordt vaak als moeilijk ervaren. Een soufflé serveer je direct na de bereiding. Want als hij zijn warmte verliest, zal hij in gaan zakken. Nee, hij is dan niet mislukt, het is vaak gewoon niet te voorkomen.
Maya Fredriks
Maya Fredriks
2025-08-09 04:17:16
Count answers : 5
0
Een soufflé heeft de naam dat hij lastig te maken is, maar zoals je al gelezen hebt is het niet meer dan een op smaak gebrachte dikke saus die je met geklopt eiwit luchtig maakt. Door de boter in de lengte van de schaaltjes te strijken, rijst de soufflé gemakkelijker. Spatel je eiwit voorzichtig met grote slagen door de basissaus. Niet roeren, want dan verdwijnt alle lucht uit je soufflé! Voorzichtig spatelen kost meer tijd dan roeren, maar het resultaat is er dan ook naar. Pak de souffléetjes pas uit de oven als iedereen er klaar voor zit; als je de soufflé even buiten de oven laat staan, zakt hij in. Je kunt eventueel een lichte theedoek over de soufflé leggen op de weg van oven naar tafel.