:

Welke groente is lekker bij coq au vin?

Kevin Oostveen
Kevin Oostveen
2025-09-06 23:12:11
Count answers : 34
0
Serveer dit gerecht met lekkere bijgerechten zoals aardappelpuree, stokbrood of gestoomde groenten. Een goed bijgerecht voor coq au vin is een frisse salade of een stukje brood. Maar je kunt er ook rijst of aardappeltjes bij serveren. Zo maak je een complete, vullende maaltijd van coq au vin.
Jet Postma
Jet Postma
2025-08-31 09:09:35
Count answers : 24
0
Bospeen, rode bieten, lente-ui en champignons zijn groenten die bij coq au vin geserveerd kunnen worden. Ze worden respectievelijk in grove stukken gesneden en 2 minuten aangebakken, of schoongemaakt, in parten gesneden en toegevoegd aan de saus.

Lees ook

Hoe kan ik coq au vin indikken?

Voeg dan 3 eetlepels bloem toe en bak dit op laag vuur rustig aan. Voeg beetje bij beetje de rode wi Lees meer

Hoe coq au vin opwarmen?

De sprekreepjes bak je wel uit, laat je goed afkoelen, bewaar je daarna in een afgesloten bakje in d Lees meer

Faas Houdijk
Faas Houdijk
2025-08-25 14:50:49
Count answers : 30
0
Doe de kip erbij met tijm, peterselie, selderij, zilveruitjes en kastanjechampignons en laat 30-35 minuten garen. Leg zilverui en champignons op het bord, haal de schil van de geroosterde sjalotten en leg er bij. Doe naar smaak extra saus over de kip. Garneer met selderij. Schil de wortel, blancheer en spoel koud af. Snij in mooie stukken en zet even weg. Warm voor de opmaak van het bord de wortel met wat boter en suiker in een pan. Schil de pastinaak, snij in kleine stukken en kook de pastinaak gaar in melk. Pureer de pastinaak met wat melk in een blender. Wrijf de puree door de bolzeef zodat een gladde mousse ontstaat en voeg een beetje zout toe. Doe wat pastinaakmousse in een spuitflesje en maak ‘druppels’ op het bord.
Jill van Voorst
Jill van Voorst
2025-08-22 03:45:49
Count answers : 24
0
Haricots verts – altijd goed. Deze Franse sperziebonen zijn een klassieker. Kook ze beetgaar, voeg een klontje roomboter toe en klaar. Ze brengen luchtigheid op je bord en passen perfect bij de diepe smaken van de saus. Geroosterde wortelen – lichtzoet en hartig tegelijk. Wortels uit de oven, met wat tijm en olijfolie, geven een subtiele zoetigheid die mooi aansluit bij de wijnsaus. Ik maak ze vaak iets gekarameliseerd – heerlijk naast die zachte kip. Spruitjes met een twist. Spruitjes zijn aards en stevig. Rooster ze met spekjes of balsamico – dat geeft net die extra diepte. En ze sluiten mooi aan op de spekblokjes in het gerecht zelf. Knolselderijpuree – zachter dan aardappel. De smaak is subtiel, romig en lichtzoet. Het neemt de wijnsaus goed op, zonder te overheersen. Gestoofde prei – zacht en klassiek. Prei wordt boterzacht als je het langzaam stooft. Combineer met een beetje bouillon en je hebt een smaakvolle, milde groente die perfect in balans is met de coq au vin. Pastinaak uit de oven – vergeten groente, grote smaak. Pastinaak is lichtzoet en stevig, ideaal om te roosteren met rozemarijn of knoflook. Echt een groente die het gerecht versterkt zonder dominant te zijn. Savooiekool – knapperig en fris. Deze koolsoort geeft wat pit en textuur aan het gerecht. Kort gekookt of roergebakken met wat citroenrasp en knoflook is het een frisse tegenhanger. Pompoen – warm en zacht. Geroosterd in de oven met tijm of komijn geeft het je bord een warme, herfstige touch. Vooral lekker bij coq au vin op koudere dagen.

Lees ook

Hoe lang moet kip stoven?

Check na de bereidingstijd aangegeven in het recept of de ingrediënten zacht gegaard zijn. Twijfel j Lees meer

Hoe lang duurt indikken?

Hoe lang het duurt om het volume van je saus te verminderen, hangt af van jouw voorkeur en van de sa Lees meer

Sam Karaca
Sam Karaca
2025-08-09 00:57:34
Count answers : 33
0
Serveer er nog een aardappel-knolselderijpuree plus een portie spruitjes bij, en je haalt met gemak de 400 gram groente die de Wereldgezondheidsorganisatie ons dagelijks adviseert. Spruitjes zijn verrassend lekker als ze geroosterd in de oven zijn. Serveer met knolselderij-aardappelpuree en witlof, spruitjes, sperziebonen en/of een lekkere wintersalade.
Louise Tekin
Louise Tekin
2025-08-08 22:54:12
Count answers : 38
0
Gestoofde groenten: probeer wortelen, bleekselderij en uien te stoven met de kip om een aantal extra groenten aan het gerecht toe te voegen. Je kunt ook groenten zoals sperziebonen of broccoli apart stomen en als bijgerecht serveren.

Lees ook

Hoe kan ik de saus van mijn coq au vin binden?

Dit zorgt er straks bij het bakken voor dat er een mooi krokant velletje op komt en het geeft extra Lees meer

Hoe ovengerecht weer opwarmen?

Ovenschotels & pasta: Dek af met folie en warm op 160°C tot het goed heet is. Roer tussendoor ev Lees meer