Hoe kan ik de saus van mijn coq au vin binden?

Gijs van den Brink
2025-08-09 03:55:53
Count answers
: 2
Dit zorgt er straks bij het bakken voor dat er een mooi krokant velletje op komt en het geeft extra binding voor de saus.
Wanneer de boter is gesmolten strooi je de bloem erbij die je apart hebt gehouden, roer dit door zodat de bloem kan garen.
Dit zorgt ervoor dat je straks een lekkere, dikke saus krijgt.
Voeg eventueel wat wijn of bouillon toe als de saus te veel inkookt.

Lindsey de Boer
2025-08-09 03:48:31
Count answers
: 6
Voeg nog een lepel bessenkonfituur toe om de smaak te verbeteren en te binden. Indien de saus nog te vloeibaar is, kan je ze binden met maïszetmeel.

Thijn Yilmaz
2025-08-09 00:05:09
Count answers
: 3
Maak de saus af door alles met een schuimspaan uit de saus te scheppen en de saus een paar minuten in te laten koken op hoog vuur tot deze wat dikker is geworden. Zet het vuur laag en voeg dan de koude boter in vlokjes toe, roer door en breng op smaak met peper en zout.

Dina Vink
2025-08-08 23:42:54
Count answers
: 2
Om de saus van je coq au vin te binden, kun je verschillende methoden gebruiken.
Een van de methoden is door boter en bloem te gebruiken. Smelt een eetlepel boter en voeg een eetlepel bloem toe.
Roer goed en voeg langzaam 375 ml vloeistof toe, zoals water, bouillon, fond of wijn.
Blijf roeren totdat de saus kookt en laat het daarna nog 8-10 minuten koken.
Andere methoden om sauzen te binden zijn door bechamelsaus, maiszetmeel, eierdooiers of room te gebruiken.
Bijvoorbeeld kun je maiszetmeel losmaken in koud water en vervolgens in de hete saus gieten.
Of je kunt eierdooiers mengen met een klein beetje saus en dit langzaam in de pan roeren.
Room of crème fraîche kunnen ook worden gebruikt om een saus te binden, laat de saus wel goed koken als je deze toevoegt.

Naomi de Ruiter
2025-08-08 23:22:03
Count answers
: 2
Wel zul je waarschijnlijk merken dat het stoofpotje vrij nat is. Ik raad je aan om deze in te binden met een maïzenapapje. Schep de kip daarvoor eerst even uit de pan. Roer 2 eetlepels maizena los in 2 eetlepels water en voeg dit daarna toe aan de ingrediënten in de slowcooker. Laat de slowcooker nog eens 15-20 minuten aanstaan, tot de saus iets dikker is geworden en leg daarna de kip weer terug in de pot.
Prak de zachte boter met de bloem tot een pasta en voeg deze toe aan de overgebleven saus in de pan. Kook dit al roerend 5 minuten door, tot de saus iets is ingedikt.