:

Hoe kan ik coq au vin indikken?

Jade Everde
Jade Everde
2025-08-09 01:25:02
Count answers : 2
0
Saus te dun? Zeef de saus boven een andere pan en laat op hoog vuur (zonder kip dus!) inkoken. Of gebruik een ‘beurre manié’: prak in een kommetje 2 eetl bloem door 50 g zachte boter. Verdun met wat hete saus, klop de klontjes glad met een garde, giet dit mengsel in de pan en laat een paar minuten meekoken.
Isabel Ramos
Isabel Ramos
2025-08-09 00:51:02
Count answers : 4
0
Voeg dan 3 eetlepels bloem toe en bak dit op laag vuur rustig aan. Voeg beetje bij beetje de rode wijn toe tot er een licht gebonden saus ontstaat. Breng dit aan de kook en voeg dan de kip toe. Na 60 minuten haal je de tijm & laurier uit de pan. Neem nu een aparte koekenpan en verhit hierin 2 eetlepels roomboter. Bak de champignons op middelhoog vuur even een paar minuten aan. Haal de champignons uit de pan en voeg ze bij de kip. Ook de spekjes en hele sjalotten gaan nu bij de coq au vin en laat dit in zijn geheel nog even een paar minuten zachtjes pruttelen.
Adam van Dagsburg
Adam van Dagsburg
2025-08-09 00:27:37
Count answers : 2
0
Nu kun je dit voor zo’n 1,5 uur laten garen, totdat de kip zacht is en de saus is ingedikt. Wil de saus niet goed indikken? Bind deze dan eventueel met wat maïzena.
Frederique Şahin
Frederique Şahin
2025-08-08 22:51:49
Count answers : 2
0
De bloem zorgt ervoor dat de saus straks lekker stevig wordt en indikt. Voeg nu de bloem toe en laat dit even meebakken. Om klontjes te voorkomen kun je de bloem eerst even losroeren met wat vocht.
Senna Özcan
Senna Özcan
2025-08-08 22:19:00
Count answers : 3
0
6 Deglaceer de braadpan met de port, sherryazijn en de brandewijn. Voeg na het verdampen de apart gehouden marinade toe en laat deze sudderen totdat twee derde van het vocht verdampt is. 8 Zodra de kip gaar is, haalt u de stukjes uit de vloeistof en de spekreepjes. Plaats de braadpan op middelhoog vuur en laat de saus indikken.