:

Hoe bak je vis voor beginners?

Johannes Huisman
Johannes Huisman
2025-08-24 08:45:02
Count answers : 41
0
Dep de vis goed droog. Draai de visfilet tijdens het bakken maar 1 keer om. Gebruik altijd boter bij het bakken (eventueel in combinatie met olie). Dep de visfilet droog aan beide kanten. Bestrooi met zout en peper. Verhit een klontje boter in een koekenpan (of neem een combinatie van boter met een scheutje olijfolie). Laat de boter lichtbruin worden en leg de visfilet op de mooiste kant (dat is de kant waar het vel gezeten heeft) in de pan. Bak de vis op matige hitte tot de onderkant bruin is. Draai de visfilet voorzichtig met behulp van een brede spatel en laat de andere kant bruin kleuren. Reken per kant op 1-2 minuten per cm dikte van de filet. Een stukje scholfilet is dus met een paar minuten klaar. Een dik stuk zalm- of kabeljauwfilet heeft wat langer nodig. Het visvlees is niet meer glazig als het gaar is.
Stella Jonker
Stella Jonker
2025-08-19 21:46:47
Count answers : 35
0
Vis bakken, hoe doe je dat precies? Benodigdheden: visfilets met of zonder huid (150 g per stuk), bloem, olijfolie, peper en zout. Kruid de vis rondom met zout en peper. Strooi wat bloem op een plat bord. Wentel de vis vlak voor het bakken aan beide zijden door de bloem. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan. Bak de vis op hoog vuur. Vis met huid bak je eerst op de huid. Bak de visfilets zo’n 3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Vis met graat heeft langer nodig dan visfilet. De vis is goed als deze niet meer glazig is. Serveer direct.

Lees ook

Hoe maak je een vis klaar?

Leer hoe je vis op de huid bakt voor een knapperig korstje, vis marineert en grilt voor een vleugje Lees meer

Welke olie is het beste om vis in te bakken?

De beste visbakolie met voornamelijk zonnebloem olie als basis voor optimaal smaak en kwaliteit beho Lees meer

Bastiaan Douglas tot Springwoodpark
Bastiaan Douglas tot Springwoodpark
2025-08-09 02:53:15
Count answers : 33
0
Voor gebakken vis moet je vijf dingen weten: Dep de vis droog. Kruid met peper en zout, net voordat je de vis gaat bakken. Gebruik een pan die net groot genoeg is voor de stukken vis. In een te grote pan zal de boter sneller verbranden. Tip: kies je voor een olie als vetstof, ga dan voor een meer neutrale olie zoals bijvoorbeeld arachideolie die de smaak van de vis niet overheerst. Zet de pan op het vuur en voeg de vetstof toe. Je bakt dunnere vis het beste op hoge temperatuur. Bij dikkere stukken vis kan je het vuur iets lager zetten. Hou de baktijd in de gaten. Een filet van 100 g bak je twee minuten aan elke kant. Draai de vis tijdens het bakken bij voorkeur maar 1 keer om. Zo vermijd je dat het visvlees uit elkaar valt. Heb je een vis met vel, begin dan met de velkant naar beneden. Bak de vis niet te lang. De vis is gaar als het visvlees net niet meer doorschijnend is. Tip: prik met een vork in de vis. Beweeg je vork lichtjes heen en weer: valt de vis mooi uit elkaar, dan is hij klaar. Laat de vis na het bakken even rusten. De regel is: evenveel minuten rusten als bakken. Werk af met een beetje citroensap.
Tygo van Loon
Tygo van Loon
2025-08-08 22:49:34
Count answers : 42
0
Gebruik een pan die net groot genoeg is voor je vis. Minder kans dat je boter zal aanbranden. Verhit eens wat boter samen met een neutrale olie, zoals arachide- of zonnebloemolie. Neem een visje naar keuze, besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Schuif daarna de vis in een voorverwarmde oven, op 180°C. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Dep de vis goed droog: Wanneer je vis uit de diepvriezer komt, is het belangrijk dat deze volledig ontdooid is. Voeg kruiden toe aan je bloem: Zorg voor extra smaak en voeg eens wat kruiden toe aan je bloem zoals paprikapoeder of onze tuinkruiden met citroen. Haal je vis door de bloem: Neem een diep bord en vul het met bloem. Haal de vis voorzichtig door de bloem, zodat deze gelijkmatig bedekt is. Schud overtollige bloem eraf voor een dunne, gelijkmatige laag. Bak de gepaneerde vis in de pan. Laat de vis op kamertemperatuur komen. Verder is het ook belangrijk dat je pan echt goed warm is in het begin. Schroei eerst je vis toe, dan gaat die vanzelf loslaten. Daarna verlaag je je vuur en kan de vis verder garen. Zorg ervoor dat je de vis niet onnodig vaak omdraait. Eén keer langs beide kanten bakken is voldoende en voorkomt dat de vis uiteenvalt. Door de vis slechts één keer om te draaien, behoud je de structuur en smaak beter, en voorkom je dat hij te droog of te brokkelig wordt. Snijd enkele plakjes van een citroen en leg deze op de rooster. Leg hier vervolgens je stukje vis op en kruid met peper en zout. De citroen geeft de vis een lekkere, frisse smaak en zorgt ervoor dat die niet aanbrandt.

Lees ook

Hoe lang moet vis roerbakken?

Niet alles hoef je even lang te wokken. Maak je een gerecht met blokjes vlees(vervanger), kip, vis Lees meer

Hoe bereid je verse vis?

Voor gebakken vis moet je vijf dingen weten: Dep de vis droog. Kruid met peper en zout, net voorda Lees meer