:

Hoe maak je een vis klaar?

Max Hermans
Max Hermans
2025-08-09 02:09:24
Count answers : 3
0
Leer hoe je vis op de huid bakt voor een knapperig korstje, vis marineert en grilt voor een vleugje oosterse smaak, of vis pocheert voor een lichte en gezonde maaltijd. Verhit wat olie of boter in de pan, leg de vis met de velkant naar beneden en laat hem in ongeveer 5 minuten gaar worden. Marineer de vis van tevoren in sojasaus, olijfolie, knoflook en eventueel wat chilipeper. Breng water of bouillon aan de kook en zet het vuur lager zodat de vloeistof net tegen de kook aanhangt. Leg de vis in de bouillon en pocheer in ongeveer 6-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. Wikkel de visfilet samen met groenten en kruiden in bakpapier of aluminiumfolie en plaats het pakketje ongeveer 15 minuten in een oven van 200 graden.
Rafael Lansink
Rafael Lansink
2025-08-08 20:53:01
Count answers : 2
0
Dep de vis droog. Kruid met peper en zout, net voordat je de vis gaat bakken. Gebruik een pan die net groot genoeg is voor de stukken vis. Zet de pan op het vuur en voeg de vetstof toe. Je bakt dunnere vis het beste op hoge temperatuur. Bij dikkere stukken vis kan je het vuur iets lager zetten. Hou de baktijd in de gaten. Een filet van 100 g bak je twee minuten aan elke kant. Draai de vis tijdens het bakken bij voorkeur maar 1 keer om. Bak de vis niet te lang. De vis is gaar als het visvlees net niet meer doorschijnend is. Laat de vis na het bakken even rusten. Werk af met een beetje citroensap.