:

Wat maakt Frans gebak anders?

Phileine Smit
Phileine Smit
2025-09-23 19:35:46
Count answers : 37
0
De éclair bevat alles om bij je in de smaak te vallen: soesjesdeeg in een lange vorm gegarneerd met banketbakkersroom. De mille-feuille bestaat figuurlijk gezien uit duizend fijne krokante laagjes, versierd met banketbakkersroom en overgoten met een soort marmeren suikerlaag. L’Opéra doet je smaakpapillen dansen dankzij de vele in koffiesiroop doordrenkte koekjes, ganache van koffie, botercrème met koffiesmaak en dit alles overgoten door een glazuur van chocolade. De Paris-Brest is een gebakje gemaakt van soezendeeg in de vorm van een rad met een gat in het midden en gevuld met heerlijke pralinécrème. Het doel van deze madeleines was om de bedevaartgangers te voeden op hun weg naar Santiago de Compostella.
Dani van Mook
Dani van Mook
2025-09-23 17:03:00
Count answers : 22
0
En dat de Fransen een uitgebreide dessert traditie hebben, kan je al merken aan de de hoeveelheid en enorme veelzijdigheid van de klassieke Franse desserts. Een nederig dessert zoals een kersenclafoutis, afkomstig uit de Limousin streek is juist nog beter als je de pitten laat zitten. Chocoladebavarois heeft een intensere en vollere smaak dan chocolademousse. Crème brulée is een hemelse smeuïge vanille pudding met een glazig laagje krokante suiker. Île flottant is een klassieker uit de Franse dessertkeuken. Clafoutis is een soort van pudding met ei, die heerlijk smaakt met fruit erbij, het beste met kersen. Tarte tatin met peer en pecannoten is een Franse klassieke taart, met een originele twist. Crêpe suzette zijn heerlijk nostalgische pannenkoeken met appelsienpartjes en een scheutje Grand Marnier. Poire Belle Hélène is een klassiek Frans nagerecht, met in witte wijn gepocheerde peren, met chocoladesaus.

Lees ook

Wat is het verschil tussen een boulangerie en een patisserie?

Wat is een boulangerie? Een boulangerie is een Franse bakkerij, in tegenstelling tot een patisserie Lees meer

Wat is het verschil tussen een patissier en banketbakker?

Huh, is dat niet hetzelfde als een patissier? Toegegeven: wat een banketbakker doet, lijkt sterk op Lees meer

Valentijn Said
Valentijn Said
2025-09-23 15:25:37
Count answers : 32
0
Franse patisserie is natuurlijk niet voor niets over de hele wereld beroemd. Parijs staat bekend om haar prachtige gebakjes. Macarons zijn een must-have om te eten tijdens een weekend in Parijs. Deze kleine kleurrijke koekjes gemaakt van amandelmeel en eiwitten, en gevuld met botercrème, ganache of jam, zijn een Franse klassieker. Madeleines zijn kleine, zachte cakejes met een delicate smaak. Tarte tatin: de beroemde taart die omgekeerd wordt gebakken, zodat het fruit gekarameliseerd wordt.