:

Hoe bereid je verse vis?

Bas Yüksel
Bas Yüksel
2025-08-29 00:09:36
Count answers : 39
0
Vis bakken, hoe doe je dat precies. Benodigdheden voor visfilets met of zonder huid, bloem, olijfolie, peper en zout. Kruid de vis rondom met zout en peper. Strooi wat bloem op een plat bord. Wentel de vis vlak voor het bakken aan beide zijden door de bloem. VIS met huid bak je eerst op de huid. Bak de visfilets zo’n 3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Vis met graat heeft langer nodig dan visfilet. De vis is goed als deze niet meer glazig is. Serveer direct.
Elise Abdi
Elise Abdi
2025-08-17 06:28:41
Count answers : 39
0
Vis bereiden kan op verschillende manieren. Leer hoe je vis op de huid bakt voor een knapperig korstje, vis marineert en grilt voor een vleugje oosterse smaak, of vis pocheert voor een lichte en gezonde maaltijd. Ceviche is een verrukkelijke manier om vis te bereiden, het wordt gegaard in citroensap of een ander zuur, waardoor de vis een heerlijke smaak krijgt zonder warmte. Gebakken vis is een typisch Hollands visje, gebakken in roomboter, vooral witvis zoals kabeljauw en tong. Het vel van de vis wordt dan niet verwijderd, maar juist meegebakken, verhit wat olie of boter in de pan, leg de vis met de velkant naar beneden en laat hem in ongeveer 5 minuten gaar worden. De vis is perfect als hij van binnen nog een beetje rosé is en een mooi crispy korstje aan de buitenkant heeft. Gegrilde vis 去als zalm en tonijn zijn onze favorieten als het op grillen aankomt, vooral op Oosterse wijze, marineer de vis van tevoren in sojasaus, olijfolie, knoflook en eventueel wat chilipeper, verhit een grillpan en gril de vis ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. De perfecte garing is lichtroze van binnen en met een grillstreep aan de buitenkant. Gepocheerde vis is een lichte en gezonde bereidingswijze: vis pocheren in water of bouillon. Breng water of bouillon aan de kook en zet het vuur lager zodat de vloeistof net tegen de kook aanhangt, leg de vis in de bouillon en pocheer in ongeveer 6-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. OP de BBQ is vis op de barbecue echt een feestje. Gebruik een speciale vistang om een hele vis vast te zetten, vul de buik met verse kruiden en schijfjes citroen voor een heerlijke smaak, grill in ongeveer 15 minuten op de barbecue. Je kunt ook spiesjes maken van blokjes gemarineerde zalm, kabeljauw of andere vissoorten. Visfilet stoomt als het ware gaar in zijn eigen sappige vocht, deze manier van vis bereiden is ook een gezonde optie, omdat er geen boter aan te pas komt, wanneer je "en papillote" gebruikt, dus ingepakt, in bakpapier of aluminiumfolie voor 15 minuten in een oven van 200 graden.

Lees ook

Hoe maak je een vis klaar?

Leer hoe je vis op de huid bakt voor een knapperig korstje, vis marineert en grilt voor een vleugje Lees meer

Welke olie is het beste om vis in te bakken?

De beste visbakolie met voornamelijk zonnebloem olie als basis voor optimaal smaak en kwaliteit beho Lees meer

Lisanne Veenstra
Lisanne Veenstra
2025-08-09 02:37:29
Count answers : 30
0
Voor gebakken vis moet je vijf dingen weten: Dep de vis droog. Kruid met peper en zout, net voordat je de vis gaat bakken. Gebruik een pan die net groot genoeg is voor de stukken vis. In een te grote pan zal de boter sneller verbranden. Zet de pan op het vuur en voeg de vetstof toe. Je bakt dunnere vis het beste op hoge temperatuur. Bij dikkere stukken vis kan je het vuur iets lager zetten. Hou de baktijd in de gaten. Een filet van 100 g bak je twee minuten aan elke kant. Draai de vis tijdens het bakken bij voorkeur maar 1 keer om. Zo vermijd je dat het visvlees uit elkaar valt. Heb je een vis met vel, begin dan met de velkant naar beneden. Bak de vis niet te lang. De vis is gaar als het visvlees net niet meer doorschijnend is. Tip: prik met een vork in de vis. Beweeg je vork lichtjes heen en weer: valt de vis mooi uit elkaar, dan is hij klaar. Laat de vis na het bakken even rusten. De regel is: evenveel minuten rusten als bakken. Werk af met een beetje citroensap.