:

Welke groenten eten met vis?

Mehmet Kuijpers
Mehmet Kuijpers
2025-08-24 00:41:38
Count answers : 13
0
Zalm en makreel kunnen met alle groenten gegeten worden. Nitraatarme groenten zijn;asperges, aubergine, bloemkool, boerenkool, broccoli, courgette , doperwten, knolselderij, komkommer, paprika, prei, rode kool, savooiekool, schorseneren,snijbonen,sperziebonen, spruiten, tomaten, tuinbonen, uien, witlof, witte kool en wortelen. Wortelen zijn nitraatarm, ze bevatten dus wel iets nitraat maar dat is te verwaarlozen. Het kan geen kwaad om 1 keer in de week vis met nitraatrijke groenten te eten, maar beperk het dus.
Lenn Mulder
Lenn Mulder
2025-08-16 06:00:43
Count answers : 24
0
Met garnalen kun je alle kanten op. Je ziet de garnaal vaak terug in mediterrane gerechten, zoals een pasta en paella. Wil je garnalen zelf combineren met groente? Haal dan courgette, zeekraal en avocado in huis. Maar experimenteer ook eens met gekookte bietjes. Onze favoriet? Asperges met zalm. Vooral in een soep, omelet of in deze salade, die je binnen 10 minuten klaarmaakt. Liever geen asperges? Probeer dan eens deze vis te combineren met groente als doperwten, prei, venkel, witlof of wortelen. Combineer vervolgens met groene asperges, courgette, doperwten, groene kool en komkommer. Ook zit je goed met prei, radijs, spitskool, tomaat, venkel, wortelen en zeekraal. Zoek je naar een bijgerecht, dan kun je jouw geluk niet op. Er zijn namelijk heel wat groente die je perfect met gepocheerde vis combineren. Het gaat om groene asperges, courgette, groene kool, prei, tomaat, venkel, witlof, wortelen, zeekraal.

Lees ook

Wat is lekker om bij vis te eten?

Aanbevolen wordt om minimaal 1x per week vette vis te eten zoals zalm, haring of sardines. Wat dach Lees meer

Wat gaat goed samen met vis?

Vis kan op verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van de smaakvoorkeuren en culinaire tra Lees meer

Dana van Wijk
Dana van Wijk
2025-08-07 15:10:08
Count answers : 18
0
Dan bedenk er altijd nog even wat omheen. De ene keer denk ik zullen we het alleen op groentes houden, of zal ik nog een mooi stukje vis bakken. Dit heerlijke recept van geroosterde groente met een mooi stukjes gebakken vis is geïnspireerd op Jetteke van Lexmond. Ingrediënten 4 personen 3 pastinaak in stukken 3 winterwortels in stukken 3 chiaggia bieten of andere biet, in stukjes 2 grote uien schil verwijderd, in kwarten 3 takjes verse tijm Neem een ruime bakplaat (of twee stuks als je oven groot genoeg is) en verdeel hier de groentes over. Handig is om het om het formaat van de groente aan te passen aan hoe lang het nodig heeft. Pastinaak is wat sneller gaar dan biet. Dus snij de biet daarom iets kleiner. Besprenkel de groenten ruim met olijfolie en bestrooi met zeezoutvlokken en peper. Leg de takjes tijm erbij en rooster in de oven voor ongeveer 45 minuten tot een uur. Hoe lang het exact nodig heeft ligt aan het formaat van je groentestukken. Tien minuten voor de groentes klaar zijn bereid je de vis in een koekenpan met wat olie. Bestrooi de filets met peper en zout en bak deze in de oven om en om tot mooi gaar. Onthoud dat vis niet lang nodig heeft. Serveer de vis met de geroosterde groente en de verse peterselie erover. Maak af met nog wat extra zoutvlokken
Koen Houdijk
Koen Houdijk
2025-08-07 11:28:28
Count answers : 14
0
Forel: asperge, prei, wortel. Garnalen: artisjok, bloemkool, champignons, knolselder, komkommer, tomaten, wortelen. Heilbot: groene kool, komkommer, prei, champignons, erwtjes, tomaten, courgette Kabeljauw: aubergine, broccoli, courgette, erwtjes, knolselder, koolrabi, prei, schorseneren, shii-take, tomaten, witloof, wortelen. Krab: kool, selder, prei, salade, spinazie, tomaten,waterkers, witloof rauw, wortel. Kreeft: asperges, andijvie, prei, salade, tomaten, venkel. Langoustine: prei, tomaten, wortel. Maatjesharing: prinsesbonen, tomaat, salade. Makreel: aubergine, Romeinse sla, prinsesbonen, spinazie, tomaat, wortel. Mosselen: tomaat, prei, spinazie, venkel, wortel. Oesters: komkommer, prei, schorseneren, spinazie, venkel. Paling: champignons, prei, prinsesbonen, schorseneren. Pladijs: aubergine, broccoli, erwtjes, komkommer, tuinkers. Sardine: aubergine, erwtjes, koolrabi, prinsesbonen. Schelvis: broccoli, erwtjes, tomaten, venkel, witloof. Sint-Jakobsvruchten: bloemkool, rode kool, schorseneren, tomaten, witloof. Tarbot: aardpeer, asperges, bloemkool, broccoli, courgette, erwtjes, knolselder, komkommer, prei, tomaten, witloof, wortelen. Tonijn: aubergine, artisjok, bieten, prinsesbonen, tomaten, wortelen. Tong: bloemkool, broccoli, champignons, erwtjes, knolselder, schorseneren, prei, tomaten. Zalm: artisjok, bloemkool, broccoli, champignons, komkommer, knolselder, paprika’s, prei, prinsesbonen, spinazie, tomaat, venkel, witloof, waterkers. Zeeduivel: artisjok, asperges, groene kool, prei, shii-take, tomaten, witloof, wortelen, venkel. Zwaardvis: rode biet, tomaten, courgette. Zeebaars: courgette, erwtjes, knolselder, prei, tomaten, venkel, witloof, wortelen.

Lees ook

Wat is een lekker bijgerecht bij gebakken vis?

Dit lekkere gerecht is heel eenvoudig om te maken en kun je naar wens aanvullen met bijvoorbeeld geb Lees meer

Welke groenten niet bij vis?

In principe kunnen zowat alle groenten met vis worden gecombineerd, maar er zijn een aantal ideale c Lees meer