:

Wat gaat goed samen met vis?

Linde van Beeck Beeckmans
Linde van Beeck Beeckmans
2025-08-21 18:14:06
Count answers : 20
0
Wil je garnalen zelf combineren met groente? Haal dan courgette, zeekraal en avocado in huis. Een haring is natuurlijk lekker op een broodje met ui. Maar experimenteer ook eens met gekookte bietjes. Onze favoriet? Asperges met zalm. Vooral in een soep, omelet of in deze salade, die je binnen 10 minuten klaarmaakt. Liever geen asperges? Probeer dan eens deze vis te combineren met groente als doperwten, prei, venkel, witlof of wortelen. Combineer vervolgens met groene asperges, courgette, doperwten, groene kool en komkommer. Ook zit je goed met prei, radijs, spitskool, tomaat, venkel, wortelen en zeekraal. Zoek je naar een bijgerecht, dan kun je jouw geluk niet op. Er zijn namelijk heel wat groente die je perfect met gepocheerde vis combineren. Het gaat om groene asperges, courgette, groene kool, prei, tomaat, venkel, witlof, wortelen, zeekraal.
Jonathan Erdoğan
Jonathan Erdoğan
2025-08-15 20:37:03
Count answers : 17
0
Wat ze gelukkig in Engeland al lang ontdekt hebben. Een heerlijk stukje gebakken kabeljauw met bloemkoolpuree en een witte wijnsaus met Hollandse garnaaltjes. Gelukkig gaan de smaken érg goed samen en heb je zó een heerlijke simpele noodle salade op tafel staan. De rosé in dit recept gaat ook nog eens perfect met de gerookte zalm. En met deze risotto en pestosaus heb je echt in no time een heerlijk maaltje op tafel. En helemaal in zo’n heerlijke roomsaus met het ziltige van de gerookte zalm.

Lees ook

Wat is lekker om bij vis te eten?

Aanbevolen wordt om minimaal 1x per week vette vis te eten zoals zalm, haring of sardines. Wat dach Lees meer

Welke groenten eten met vis?

Forel: asperge, prei, wortel. Garnalen: artisjok, bloemkool, champignons, knolselder, komkommer, to Lees meer

Jari Prins
Jari Prins
2025-08-07 10:04:24
Count answers : 22
0
Vis hoort zeker thuis in een gezond voedingspatroon. Er wordt geadviseerd 1 keer per week vette vis te eten, omdat hier gezondheidsvoordelen aan zitten. De omega-3-vetzuren DHA en EPA zijn goed voor je cholesterolgehalte en verlagen de kans op hart- en vaatziekten. Naast de omega-3-vetzuren zitten er ook andere gezonde voedingsstoffen in vis, zoals: - Eiwitten - Vitamines zoals vitamine A, B2, B6, B12 en D - Mineralen zoals fosfor, jodium en seleen Voorbeelden van vette vis zijn: - Zalm - Makreel - Haring - Sardines - Paling Je vindt hier voorgerechten en hoofdgerechten zoals zalm uit de oven, paella met garnalen, ovenschotel met tonijn of krabsalade. Maar denk ook eens aan mosselen of coquilles! Populaire recepten Nieuwe recepten Uitgelicht recept Hoofdgerechten met vis Vis ovenschotels Pasta met vis Rijst met vis Salades met vis Tip: maak een keer zelf fish en chips uit de oven met dit recept. Een gezondere variant! Je kunt zowel schaaldieren als schelpdieren eten. Hier zit een verschil tussen. Schaaldieren zijn geleedpotigen en dus verwant met de insecten. Denk aan garnalen, krab en kreeft. Schelpdieren hebben geen poten en behoren tot de weekdieren. Voorbeelden zijn coquilles, mosselen en oesters. Schaal- en schelpdieren zijn geen vissen, maar tellen in de Schijf van Vijf wel mee als visgerecht.
Johanna Vink
Johanna Vink
2025-08-07 09:52:13
Count answers : 23
0
Vis kan op verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van de smaakvoorkeuren en culinaire tradities. Je kunt vis bakken, grillen, pocheren en stomen. Vis is wereldwijd geliefd is. Of je nu kiest voor zalm, kabeljauw of een andere vissoort, het combineren van vis met de juiste groenten en kruiden kun je de smaakervaring naar een hoger niveau tillen. Vis verwerk ik graag in gerechten, zoals: vis adobo, geroosterde groentes met gebakken vis, pasta ovenschotel met vis, prei en mosterd, fish pie met drie soorten vis en aardpeerpuree, paella met vis, vistaco’s met avocado-mangosalsa, inktvissalade, crudo van zeebaars, knapperige taco’s met coquilles en salsa, hutspot met gerookte forel en een zachtgekookt eitje, zalmburgers in een krokant jasje, met pittige saus en Haring bitterballen. In een soep is vis natuurlijk ook heerlijk, try it: fiskesuppe – romige Noorse vissoep, Vietnamese vissoep of Bún Màm, bouillabaisse met rouille, romige preisoep met makreel en knolselderij, courgettesoep met Hollandse garnalen en Surinaamse okersoep.

Lees ook

Wat is een lekker bijgerecht bij gebakken vis?

Dit lekkere gerecht is heel eenvoudig om te maken en kun je naar wens aanvullen met bijvoorbeeld geb Lees meer

Welke groenten niet bij vis?

In principe kunnen zowat alle groenten met vis worden gecombineerd, maar er zijn een aantal ideale c Lees meer