Moet zelfgemaakte siroop dik zijn?

Selena van der Velde
2025-08-06 22:24:20
Count answers
: 0
Suikerstroop is dikker dan suikersiroop.
Iedereen kent bijvoorbeeld wel de kant en klare bruine schenkstroop van Van Gilze.
Soms heb je voor een recept echter blanke suikerstroop nodig.
Je kunt dit heel eenvoudig zelf maken.
Doe 250 gram kristalsuiker, 500 ml water en de geraspte schil van een halve citroen in een pan met een dikke bodem om aanbranden te voorkomen.
Breng dit langzaam aan de kook en roer voorzichtig om de suiker op te lossen.
Breng de stroop aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes bubbelen.
Laat hem daarna helemaal afkoelen en doe hem over in een gesloten pot en bewaar die in de koelkast of gebruik hem direct.

Lina Farah
2025-08-06 21:32:58
Count answers
: 2
Laat inkoken totdat je siroop wat dikker wordt. Afhankelijk van de soort bessen en je smaak kan er meer of minder suiker nodig zijn. Een kwestie van proberen en proeven.
Lees ook
- Hoe maak je je eigen siroop?
- Wat maakt zelfgemaakte siroop dikker?
- Hoe maak je magnolia siroop?
- Hoe maak ik eenvoudige siroop?
- Welke apparatuur heb je nodig om siroop te maken?
- Hoe maak ik siroop dikker?
- Hoe weet je of zelfgemaakte siroop niet meer goed is?
- Kun je siroop gebruiken die 2 jaar oud is?