:

Hoe maak je magnolia siroop?

Julia de Bruijn
Julia de Bruijn
2025-08-06 20:16:54
Count answers : 3
0
Pour een kleine fles siroop (ca. 250-300 ml): Een handvol magnoliabloemblaadjes (ongeveer 2 flinke handen vol) 250 ml water 250 gram suiker Een halve citroen (biologisch, in schijfjes of sap) Optioneel: een klein stukje verse ginger voor wat extra pit Plukken en spoelen: Pluk verse magnoliabloemen die net open zijn, raap geen bloemen van de grond. Was de bloemen voorzichtig zonder ze te kneuzen eb trek de bloemblaadjes los. Koken: Breng het water aan de kook met de suiker, citroen en eventueel gember. Roer tot de suiker is opgelost. Bloemblaadjes toevoegen: Zet het vuur uit en voeg de magnoliablaadjes toe. Laat het geheel afgedekt trekken. Hoe langer je het laat staan (minstens 2 tot 4 uur, of een nachtje in de koelkast), hoe sterker de smaak en kleur. Zeven en inkoken: Zeef de siroop door een fijne zeef of kaasdoek. Giet de vloeistof terug in de pan en laat nog even inkoken tot de siroop de gewenste dikte heeft. Dit duurt meestal 10 tot 20 minuten op laag vuur. Gieten en bewaren: Giet de warme siroop in een schoon flesje of potje. Laat de siroop afkoelen, et voilà: lente in een flesje!
Jonas Bos
Jonas Bos
2025-08-06 20:01:11
Count answers : 0
0
Pluk de verse magnoliabloemen, bij voorkeur van de Magnolia soulangeana, deze soort heeft een zachte, bloemige smaak die perfect werkt in siroop. Giet 750 ml water in een pan en breng het aan de kook. Zodra het kookt, voeg je de suiker of honing toe. Roer rustig met een lepel tot alles volledig is opgelost. Spoel de bloemblaadjes voorzichtig af onder koud water om vuil of insectjes te verwijderen. Voeg ze dan toe aan het hete suikerwater. Zet het vuur laag en laat de bloemen 4 à 5 minuten zachtjes trekken. Tijdens dit proces geven ze hun subtiele smaak en een prachtige, lichtroze kleur af aan de siroop. Haal de pan van het vuur en laat de siroop rustig afkoelen. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Geduld is hier belangrijk, want pas als de siroop volledig is afgekoeld, komen de smaken goed tot hun recht. Zet een fijne zeef boven een karaf of grote fles en giet de siroop er langzaam doorheen. De bloemblaadjes kunnen nu weg. Pers vervolgens 3 à 4 citroenen uit en voeg het sap toe aan de siroop. Vul de karaf verder aan met koud water tot je een mooie, lichtroze limonade hebt. Voeg een handvol ijsblokjes toe voor een verfrissende touch. Als finishing touch kun je een takje munt, tijm of rozemarijn toevoegen – dat ziet er niet alleen prachtig uit, maar geeft ook een subtiele kruidige twist aan je drankje. Drink smakelijk!