:

Hoe maak ik siroop dikker?

Aaron de Gruson
Aaron de Gruson
2025-08-06 23:28:54
Count answers : 2
0
Je kunt dit heel eenvoudig zelf maken. Bereiding voor ca. 750 ml Doe 250 gram kristalsuiker, 500 ml water en de geraspte schil van een halve citroen in een pan met een dikke bodem om aanbranden te voorkomen. Breng dit langzaam aan de kook en roer voorzichtig om de suiker op te lossen. Breng de stroop aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes bubbelen. Laat hem daarna helemaal afkoelen en doe hem over in een gesloten pot en bewaar die in de koelkast of gebruik hem direct.
Julius Mulder
Julius Mulder
2025-08-06 21:14:38
Count answers : 2
0
Wil je de saus dikker, zoals bijvoorbeeld een vlaaivulling, dan kun je de siroop eventueel later nog binden. Zeef de kersen uit de siroop. Los een beetje aardappelzetmeel op in koud water. Verwarm de siroop in een steelpannetje en giet wat van het aardappelzetmeelmengsel bij de siroop. Laat even koken en controleer de dikte. Voeg niet ineens teveel zetmeel toe anders wordt het een onaangename dikke stijfselpap. Gebruik geen maïzena omdat dit de saus troebel bindt. Met aardappelzetmeel blijft de saus transparant, zoals je van een vlaaivulling verwacht. De siroop in de voorraadpotten is wat dunner dan op de foto zodat ik die zo nodig nog wat kan indikken voor gebruik of gewoon als dunnere siroop kan gebruiken in kriekenbier, cocktails of vruchtensorbet.