Hoe maak je je eigen siroop?

Jurre Peters
2025-08-07 01:06:22
Count answers
: 1
Voor 500ml siroop – voorbereidingstijd: 15 minuten – kooktijd: 20 minuten.
Snijd het fruit in stukjes. Van de rabarber verwijder je de uiteinden en snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Bij de aardbeien verwijder je het kroontje en halveer je de aardbei.
Doe het fruit samen met de suiker, stukken citroenschil en het water in een stevige pan.
Zet de pan op het vuur en breng rustig aan de kook.
Wanneer het fruit kookt zet je het vuur zachtjes.
Kook het fruit in ongeveer 15 à 20 minuutjes gaar en helemaal zacht.
Je hebt van het fruit nu een compote gemaakt.
Haal het compote van het vuur en roer het citroensap erdoor.
Laat in z'n geheel afkoelen.
Zeef de compote en vang de siroop op.
Druk de compote goed aan zodat je zoveel mogelijk siroop eruit krijgt.
Schenk de siroop in een gesteriliseerd flesje.
Dit gaat het makkelijkst met een trechtertje.
Bewaar de siroop in de koelkast.
De siroop drink je lekker met veel ijs.
Voeg een scheut siroop toe en maak af met mineraalwater met bubbels.
Serveer met een takje munt of schijfje citroen.
Roer eventjes voordat je gaat drinken.

Alicia Jansen
2025-08-06 21:03:35
Count answers
: 3
Doe de aardbeien in een pan met een dikke bodem en stamp ze met een pureestamper fijn. Breng het aardbeienmengsel aan de kook en laat dit al roerend ongeveer 5 minuten koken. Tijdens het koken moet je de siroop een paar keer afschuimen. Voeg de suiker en het citroensap toe en laat ook dit al roerend 5 minuten koken. Schenk het hete mengsel door een fijne zeef en giet de aardbeiensiroop vervolgens in gesteriliseerde flessen.
Lees ook
- Wat maakt zelfgemaakte siroop dikker?
- Hoe maak je magnolia siroop?
- Hoe maak ik eenvoudige siroop?
- Welke apparatuur heb je nodig om siroop te maken?
- Moet zelfgemaakte siroop dik zijn?
- Hoe maak ik siroop dikker?
- Hoe weet je of zelfgemaakte siroop niet meer goed is?
- Kun je siroop gebruiken die 2 jaar oud is?