:

Waar is hummus lekker mee?

Rayan Korkmaz
Rayan Korkmaz
2025-08-03 22:23:45
Count answers : 4
0
Hummus wordt traditioneel gegeten als onderdeel van een mezze, een selectie van kleine gerechten die worden geserveerd als voorgerecht. Het wordt vaak geserveerd met pitabrood, rauwe groenten zoals wortelen en komkommer, en soms met vleesgerechten zoals shoarma of kebab. Hummus met grillkaas en frisse salade Dit gerecht lijkt wel weggelopen vanop één van de zonovergoten terrassen van Tel Aviv. Heerlijke zachte, romige kikkererwten met een frisse groentesalade erbij en daarboven gebakken grillkaas. Nog wat pitabroodjes erbij om te dippen en het eetfestijn kan beginnen. Pita flatbreads met hummus, geroosterde wortel en feta Wauw, er gebeurt hier héél veel op het bord. Krokante pizzabroodjes als bodem, daarop een laagje heerlijk romige kikkererwtenpuree, geroosterde wortelen en zoete rode ui met honing en ras el hanout en krokante walnoten en frisse feta om het geheel af te werken. Het kan worden gebruikt als een gezonde vervanging voor mayonaise of andere sauzen op broodjes of als dip voor groenten en crackers.
Kiki Gepa van Bourgondië
Kiki Gepa van Bourgondië
2025-08-03 20:57:12
Count answers : 2
0
Hummus vindt zijn oorsprong in de Libanese keuken en wordt over het algemeen met pita brood of platbrood gegeten. Scheur een stukje platbrood af en dip in de hummus. Gebruik je hummus als vegan broodbeleg, besmeer er je pitabroodjes of pizza’s mee. Pita met Falafel, hummus en gegrilde groenten, een platbrood besmeert met hummus, falafel en gegrilde groenten.
Dave Dirksen
Dave Dirksen
2025-08-03 20:15:56
Count answers : 2
0
Hummus is meer dan alleen een dip. Je ziet steeds vaker dat salades worden geserveerd met een flinke dot hummus en niet geheel zonder reden. Het door de sla mengen is niet ideaal, maar zorgt voor extra veel smaak en dat de salade beter vult. Ook op een wrap is het smeersel heerlijk als basis. Voeg nog lekker groenten, sla, vlees of vis toe, en je hebt een zalige lunch of snack. Een andere manier om het te gebruiken is als ‘saus’ bij vlees, zeker bij gegrild of geroosterd vlees. Tot slot serveren we graag hummus bij groenten, geroosterd of rauw als crudité.
Inaya Janga
Inaya Janga
2025-08-03 20:07:39
Count answers : 2
0
Hummus is de perfecte dip voor geroosterde groenten of vers brood. Daarnaast kun je het ook als smaakmaker toevoegen aan diverse gerechten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zelf vinden we het ontzettend lekker bij gegrilde groenten of vers brood.
Amira Meyer
Amira Meyer
2025-08-03 18:44:38
Count answers : 1
0
Traditioneel wordt hummus vooral als dip en broodbeleg gebruikt. Dat is natuurlijk heel lekker, maar zelfs met al die hummusvarianten kun je erop uitgekeken raken. Hummus komt oorspronkelijk natuurlijk uit de mediterrane keuken. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je het niet met andere cuisines kunt combineren! Noedels met hummus, sesamzaadjes en gewokte groenten combineren bijvoorbeeld het beste van de Midden-Oosterse en Aziatische keuken. En hetzelfde geldt voor de combi van Midden-Oosters met Italiaans. Pasta met hummus klinkt misschien niet direct logisch, maar het is heel lekker! Meng de hummus bijvoorbeeld met olijfolie, amandel en lekker veel versgemalen peper. Of combineer het me zongedroogde tomaat, feta, olijven en courgette. Beleg flatbread, wraps of zelfs gewoon pizzadeeg met hummus en gegrilde groenten, geitenkaas en granaatappelpitjes. Tijdje in de oven, en klaar ben je! Ook verse kruiden zijn hier erg lekker bij. Hummus is ook een geweldige basis voor een romige, maar frisse saladedressing. Meng het bijvoorbeeld met sinaasappelsap en wat olijfolie voor een fruitige salade. Gebruik je vaak slagroom om een soep wat voller en romiger te maken? Hummus is daar net zo geschikt voor! Champignonsoep en tomatensoep zijn bijvoorbeeld twee soorten die erg goed samengaan me een lepeltje hummus. En ten slotte de laatste van deze recepten met hummus: ook aardappelpuree wordt een stuk romiger van een lepel hummus. Ideaal als je geen boter toe wilt voegen om de hoeveelheid calorieën wat lager te houden!
Rafael Lansink
Rafael Lansink
2025-08-03 18:43:11
Count answers : 2
0
Hummus combineert uitstekend met heel veel ander lekkers. Kruiden en specerijen Ga naar hartelijn los met kruiden en specerijen die je lekker vindt. Op die manier kun je ontzettend veel variëren met smaken. Geef je hummus een Mediterraans tintje of maak hem lekker pittig. Toppings voor op de hummus Nog niet genoeg gevarieerd? Gelukkig zijn er nog genoeg voorbeelden van wat je zoal op je broodje hummus kan doen. Of sla desnoods het broodje over en dip deze lekkernijen rechtstreeks in je hummus. Paprika, rauw of gegrild Gegrild courgette Tomaat, rauw, gegrild of (wel een stuk minder duurzaam) zongedroogd Rucola of andere soorten sla Radijsjes Champignons, rauw of gebakken met olie en knoflook Avocado Maïs Tapenade of olijven Alfalfa of andere kiemen Je kan vast nog veel meer verzinnen dat goed combineert met hummus. Denk aan gegrilde of geroosterde groenten zoals aubergine, bloemkoolroosjes, pompoen, zoete aardappel, kikkererwten of artisjokharten. Of maak het fris met verse of koude groenten zoals verse spinazie, geraspte worteltjes, bleekselderij, komkommer of rode biet. Of kies voor een andere topping zoals falafel, groenteballetjes of – als je het er niet al doorheen had gedaan – currypasta, harissa of sambal. Kun je niet kiezen? Geen probleem! Dan stapel je gewoon van alles op elkaar. Een recente combinatie die hier goed in de smaak viel, was een wrap met hummus met veel komijn, gerookt paprikapoeder en wat chilipoeder, getopt met gegrilde courgette, geroosterde kikkererwten, rucola en kiemen. Er zijn ergere manieren om restjes op te maken! Weet jij nog ingrediënten die we eens zouden moeten proberen?
Carlijn Kort
Carlijn Kort
2025-08-03 18:12:32
Count answers : 2
0
Hummus is een echte ster in de keuken. Je vindt het in elke supermarkt, maar zelfgemaakt is uiteraard lekker. Dit zijn een aantal recepten waar hummus lekker mee is: Deze pesto kun je goed gebruiken als dip bij borrelhapjes, maar op een cracker of op brood tijdens de lunch is het ook zeker een aanrader. Neem twee kommen en vul ze met de veldsla, gegrilde aubergine, falafel, kikkererwten en de homemade pitachips en maak af met de hummus.