Wat is lokaal geproduceerd voedsel?

Isa Kuipers
2025-08-02 00:13:42
Count answers
: 3
Lokaal eten, voedsel dat geproduceerd is in je eigen regio, en de korte keten, producten van de boer naar burger of restaurant, zijn in opkomst, maar de omvang is nog zeer beperkt. De regio heeft de potentie om gezond en duurzaam voedsel te produceren. Een regionaal voedselsysteem met regeneratieve landbouw draagt ook bij aan klimaatadaptatie en biodiversiteit, en stimuleert de lokale economie en de verbinding tussen stad en platteland. Local2Local werkt daarnaast samen met 7 andere korte keteninitiatieven in omringende regio’s. Local2Local heeft een netwerk van boeren in de regio die Utrecht kunnen 'voeden' en waarmee we binnen een living lab gezamenlijk kunnen experimenteren.
Met het Future Food lab en samenwerking met de cateraar Compass Group Nederland kunnen in de toekomst alle studenten en medewerkers van de UU toegang krijgen tot duurzaam, gezond en lokaal voedsel en worden we een voorbeeld voor de regio en daarbuiten.

Koen Kuijpers
2025-08-01 22:01:14
Count answers
: 3
Wat houdt lokaal geproduceerd in? In het algemeen zijn er twee manieren waarop je naar lokale producten kunt kijken: landelijk en regionaal. Landelijke lokale producten zijn producten die verkocht worden in het land waarin ze ook geproduceerd zijn. Regionale lokale producten zijn streekproducten die dicht bij huis gekocht kunnen worden.