:

Wie proeft de wijn aan tafel?

Anne Peeters
Anne Peeters
2025-08-10 06:58:36
Count answers : 27
0
Jij proeft de wijn aan tafel. Je neemt een slok, niet te groot en niet te klein en laat deze door je hele mond heen glijden. Ook kan je wat lucht bij de wijn in je mond slurpen. Door zuurstof bij de wijn te laten komen de smaken van de wijn beter naar voren.
Bente Hehl
Bente Hehl
2025-08-01 06:37:01
Count answers : 29
0
Als je de wijn laat proeven, laat je het etiket aan de gast zien. Als je de fles wijn aan tafel hebt geopend, laat je deze eerst door een gast voorproeven.

Lees ook

Hoe wijn proeven restaurant?

Hoe ga je te werk? Controleer eerst of de fles van het correcte oogstjaar is. Daarna kan het echte w Lees meer

Wat is de etiquette voor wijnproeven?

Durf te spuwen Tijdens een wijnproeverij proef je aardig wat wijn. Als je die allemaal opdrinkt ka Lees meer

Niels Drysdale
Niels Drysdale
2025-08-01 04:53:16
Count answers : 23
0
Nu is het aan de gast om de wijn te proeven. De volledige tafel kijkt naar jou. Proeven dient om zeker te zijn dat de wijn vrij is van fouten of andere tekortkomingen. Proeven gebeurt wanneer de gast een fles kiest van op de kaart, bij een glas wijn proefde de sommelier of zaalpersoneel al voor.
Tygo Meyer
Tygo Meyer
2025-08-01 02:22:47
Count answers : 33
0
De ober schenkt een kleine hoeveelheid in je glas. Dit is niet om te checken of je de wijn lekker vindt, maar om te controleren of hij goed is. Wals het glas zachtjes, ruik kort en neem een kleine slok.

Lees ook

Hoe champagne proeven?

Champagne wordt door een handvol experten in één enkel deel van de wereld gefabriceerd. Het is dus Lees meer

Hoe wijn inschenken aan tafel?

Ga je wijn inschenken aan tafel of wordt er wijn geserveerd aan tafel in een restaurant? Een ober mo Lees meer

Fenne van den Corput
Fenne van den Corput
2025-08-01 02:03:22
Count answers : 23
0
De eerste proefslok is altijd voor de gastheer of voor de persoon die de wijn heeft besteld. Indien deze persoon onzeker is of twijfels heeft, is het volledig acceptabel om een andere of meer ervaren gast aan tafel het proeven op zich te laten nemen. Nu is het aan de gast om de wijn te proeven. Het zou erg vervelend zijn als je gasten aan tafel een probleem met de wijn opmerken dat jij hebt gemist omdat je te gehaast bent geweest bij het proeven. Als je na het proeven niet zeker bent over de conditie van de wijn kun je volgens de officiële wijnetiquette ook de hulp inschakelen van de sommelier.