Is cassoulet lekker?

Quinty Yüksel
2025-07-30 14:06:26
Count answers
: 1
Cassoulet wordt traditioneel geserveerd met een frisse salade en knapperig brood om in de rijke saus te dopen.
Het is ook heerlijk met een glas rode wijn om de smaken van de bonen en het vlees te complimenteren.
Bij cassoulet past een stevige rode wijn, bij voorkeur uit de Languedoc-Roussillon regio van Frankrijk, waar het gerecht oorspronkelijk vandaan komt.
De wijn moet genoeg body hebben om de rijke smaken van de stoofpot aan te kunnen.

Stijn van Vliet
2025-07-30 10:34:29
Count answers
: 2
Jean-Pierre vindt voorts dat er een stuk ranzig spek nodig is voor de ware smaak, net als het verdroogde kontje van een rauwe ham. Cassoulet is een gerecht waarvan de betekenis het werkelijkheid ver overstijgt. Het is een embleem, een icoon, een ijkpunt in moeilijke tijden, een schotel waarvan je denkt dat hij er altijd al geweest is, eentje die tegelijk arm en burgerlijk is. Worst is er altijd, net als gekonfijte eend, plus veel varken, vooral ook in de vorm van zwoerd. Dat smelt langzaam uit en bevat gelatine, dat het kookvocht verandert in een onctueuze, inpakkende verrukking.
Lees ook
- Wat is een klassieke cassoulet?
- Wat is de oorsprong van cassoulet?
- Wat is de Heilige Drie-eenheid van cassoulet?
- Wat is cassoulet in het Nederlands?
- Wat drink je bij cassoulet?
- Wat is cassoulet Toulouse?
- Wie gelooft in de drie-eenheid?
- Wat te drinken bij cassoulet?
- Wat zijn typische Franse hoofdgerechten?