:

Wat is de oorsprong van cassoulet?

Lieke die Pelser
Lieke die Pelser
2025-07-30 10:31:02
Count answers : 0
0
De cassoulet is van oorsprong een gerecht uit de Languedoc. Vooral de steden Toulouse, Carcassonne en Castelnaudary worden als culinaire centra van de cassoulet erkend. La Grande Confrérie du Cassoulet de Castelnaudary is zowat de bewaker van het originele recept.
Lieke Hermans
Lieke Hermans
2025-07-30 07:54:33
Count answers : 0
0
Cassoulet, winter superster Probeer een zelfgemaakte cassoulet op Audoise wijze. Het wordt gemaakt met gekonfijte gans of eend in Castelnaudary, met patrijs in Carcassonne lamsvlees of schapenvlees in het naburige Toulouse. De naam is te danken aan de cassole, een holle terracotta schaal – vroeger bekend als een “cassolo” – waarin ingrediënten langzaam gekookt kunnen worden. Volgens de legende is cassoulet ontstaan in Castelnaudary tijdens de Honderdjarige Oorlog. Het verhaal gaat dat de inwoners, belegerd door de Engelsen en uitgehongerd, al het beschikbare voedsel in een grote ketel verzamelden om een gigantische stoofpot te maken.