:

Wat zijn de 5 S'en van wijn serveren?

Thijs Peterse
Thijs Peterse
2025-07-28 16:26:36
Count answers : 4
0
Evaluatie van de visuele kwaliteiten van de wijn See. Het zit hem in de pols Swirl Een techniek waar je een goede neus voor hebt Sniff/Smell. Een kwestie van goede smaak Sip. Vergeet niet te genieten Savor.
Dylano Rouwenhorst
Dylano Rouwenhorst
2025-07-28 16:24:01
Count answers : 3
0
Het serveren van wijn is dus een proces apart. Zo moet er rekening gehouden worden met onder andere de glazen en de temperatuur. De 5 S'en van wijn serveren worden niet met zoveel woorden genoemd. Er wordt wel gesproken over het juiste glas (S1), de hoeveelheid wijn (S2), en de temperatuur (S3) waarop deze geserveerd wordt. Ook worden de หาก процессе beschreven van het zelf serveren van wijn (S5) en uiteindelijk het zelf kiezen van de wijn (S4). Gecombineerd met de bovenstaande zinnen kun je ze zien als de 5S'en die relevant zijn bij het serveren van wijn.
Jesper Said
Jesper Said
2025-07-28 15:41:01
Count answers : 0
0
De 5 S'en van wijn serveren zijn SEE, SWIRL, SNIFF/SMELL, SIP en SAVOR. SEE, of zien, houdt in dat het glas voor niet meer dan één derde gevuld moet zijn en dat je de kleur van de wijn tegen een witte achtergrond moet bekijken. SWIRL, of walsen, is belangrijk om de wijn van zuurstof te voorzien en "open te maken". SNIFF/SMELL, of ruiken, houdt in dat je je neus in het glas steekt om de geur van de wijn te waarderen. SIP, of nippen, is de stap waarbij je de wijn proeft. Het slurpen en spoelen zorgt ervoor dat de wijn alle delen van de tong en mond raakt. SAVOR, of genieten, is de laatste stap waarbij je de essentie van de wijn proeft. Hier zoek je naar lengte, fruit, zuurgraad, tannine en textuur.
Fem Aziz
Fem Aziz
2025-07-28 11:31:39
Count answers : 2
0
1. Mousserende wijnen doen het altijd goed om mee te beginnen. 2. Ga dan verder met frisse lichte witte wijnen, 3. Door hierna krachtige witte wijnen te serveren, 4. Rosé is mooie overgang van de witte naar de rode wijnen. 5. Hoewel vervolgens de zachte lichte rode wijnen op het programma staan,