Welke groenten combineren met vis?

Sienna van Noort
2025-07-26 14:52:12
Count answers
: 2
Je kunt vis combineren met groenten als asperge, prei, wortel bij forel, of bij garnalen kun je artisjok, bloemkool, champignons, knolselder, komkommer, tomaten, en wortelen nemen. Voor heilbot zijn groene kool, komkommer, prei, champignons, erwtjes, tomaten, en courgette geschikt. Bij kabeljauw bruik je aubergine, broccoli, courgette, erwtjes, knolselder, koolrabi, prei, schorseneren, shii-take, tomaten, witloof, en wortelen. Voor krab zijn kool, selder, prei, salade, spinazie, tomaten, waterkers, witloof, en wortel geschikt. Daarnaast zijn er nog meer opties met name voor kreeft, langoustine, maatjesharing, makreel, mosselen, oesters, paling, pladijs, sardine, schelvis, sint-jakobsvruchten, tarbot, tonijn, tong, zalm, zeeduivel en zwaardvis. Zo vind je voor kreeft bijvoorbeeld asperges, andijvie, prei, salade, tomaten en venkel. En langoustine combineer je met prei, tomaten en wortel.

Jonathan Brouwer
2025-07-26 14:44:10
Count answers
: 3
Forel: asperge, prei, wortel.
Garnalen: artisjok, bloemkool, champignons, knolselder, komkommer, tomaten, wortelen.
Heilbot: groene kool, komkommer, prei, champignons, erwtjes, tomaten, courgette
Kabeljauw: aubergine, broccoli, courgette, erwtjes, knolselder, koolrabi, prei, schorseneren, shii-take, tomaten, witloof, wortelen.
Krab: kool, selder, prei, salade, spinazie, tomaten,waterkers, witloof rauw, wortel.
Kreeft: asperges, andijvie, prei, salade, tomaten, venkel.
Langoustine: prei, tomaten, wortel.
Maatjesharing: prinsesbonen, tomaat, salade.
Makreel: aubergine, Romeinse sla, prinsesbonen, spinazie, tomaat, wortel.
Mosselen: tomaat, prei, spinazie, venkel, wortel.
Oesters: komkommer, prei, schorseneren, spinazie, venkel.
Paling: champignons, prei, prinsesbonen, schorseneren.
Pladijs: aubergine, broccoli, erwtjes, komkommer, tuinkers.
Sardine: aubergine, erwtjes, koolrabi, prinsesbonen.
Schelvis: broccoli, erwtjes, tomaten, venkel, witloof.
Sint-Jakobsvruchten: bloemkool, rode kool, schorseneren, tomaten, witloof.
Tarbot: aardpeer, asperges, bloemkool, broccoli, courgette, erwtjes, knolselder, komkommer, prei, tomaten, witloof, wortelen.
Tonijn: aubergine, artisjok, bieten, prinsesbonen, tomaten, wortelen.
Tong: bloemkool, broccoli, champignons, erwtjes, knolselder, schorseneren, prei, tomaten.
Zalm: artisjok, bloemkool, broccoli, champignons, komkommer, knolselder, paprika’s, prei, prinsesbonen, spinazie, tomaat, venkel, witloof, waterkers.
Zeeduivel: artisjok, asperges, groene kool, prei, shii-take, tomaten, witloof, wortelen, venkel.
Zwaardvis: rode biet, tomaten, courgette.
Zeebaars: courgette, erwtjes, knolselder, prei, tomaten, venkel, witloof, wortelen.

Tygo Meyer
2025-07-26 13:11:47
Count answers
: 4
Vis en groenten gaan perfect samen.
In de oven, van de barbecue of in de pan.
Je vindt een heleboel inspirerende visgerechten in onze blog.
Met deze snelle recepten zit je binnen 30 minuten aan tafel.
Bekijk alle recepten Snelle vis in de oven recepten van Jumbo
Vis in de oven met groenten en nog meer lekkers bereiden
400 g Italiaanse groentenmix
1 ovenschaal (30 x 20 cm)
Bak de groenten in 4 min. knapperig gaar.
Breng op smaak met de oregano, zout en peper.
Leg intussen de visfilet in de ovenschaal.
Meng de olijven met het ei door de groenten.
Verdeel de groenten over de vis.
Schenk de wijn langs de rand in de ovenschaal.
Bak de vis in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar.
Verhit in een wok de rest van de olijfolie.
Fruit de ui met de rest van de knoflook 1 min.
Voeg de spinazie in 4 porties toe.
Laat elke portie al omscheppend slinken en het vocht verdampen alvorens een volgende portie toe te voegen.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de tagliatelle met de spinazie over de borden.
Strooi de kaas eroverheen.
Leg er de kabeljauw op.
Bekijk onze favoriete recepten voor vis uit de oven en kies jouw favoriet.
Van zalm en tonijn tot kabeljauw: met alle soorten vis kun je een gerecht uit de oven maken.
Vis in de oven met groenten en nog meer lekkers bereiden
Vis in de oven bereiden is altijd een goed idee.
Maak een verwarmende ovenschotel of ga voor frisse vistaco’s.
Kies je favoriete visgerecht uit de oven.
Bekijk alle recepten
Vis heeft even de tijd nodig om gaar te worden in de oven.
Vis in de oven met groenten en nog meer lekkers bereiden
Vis in de oven met groenten en kaas, voeg er een smakelijk sausje bij.
Mmm...
Zalm is een geliefde vis uit de oven.
In deze video zie je stap voor stap hoe je zalm het beste klaarmaakt.
Met groenten en meer lekkers
Vis en groenten gaan perfect samen.
In de oven, van de barbecue of in de pan.
Je vindt een heleboel inspirerende visgerechten in onze blog.
Vis in de oven met groenten en nog meer lekkers bereiden
Vis in de oven bereiden is altijd een goed idee.
Maak een verwarmende ovenschotel of ga voor frisse vistaco’s.
Kies je favoriete visgerecht uit de oven.
Bekijk alle recepten
Italiaanse groentenmix
Ui
Spinazie
Tagliatelle

Ibrahim Jansz Muskus te Pasque
2025-07-26 11:00:29
Count answers
: 6
Zalm en makreel kunnen met alle groenten gegeten worden. Nitraatarme groenten zijn;asperges, aubergine, bloemkool, boerenkool, broccoli, courgette, doperwten, knolselderij, komkommer, paprika, prei, rode kool, savooiekool, schorseneren,snijbonen,sperziebonen, spruiten, tomaten, tuinbonen, uien, witlof, witte kool en wortelen. Wortelen zijn nitraatarm, ze bevatten dus wel iets nitraat maar dat is te verwaarlozen. Het kan geen kwaad om 1 keer in de week vis met nitraatrijke groenten te eten, maar beperk het dus.

Mark Henriquez
2025-07-26 10:45:41
Count answers
: 3
Wil je garnalen zelf combineren met groente? Haal dan courgette, zeekraal en avocado in huis.
Onze favoriet? Asperges met zalm. Vooral in een soep, omelet of in deze salade, die je binnen 10 minuten klaarmaakt. Liever geen asperges? Probeer dan eens deze vis te combineren met groente als doperwten, prei, venkel, witlof of wortelen.
Combineer vervolgens met groene asperges, courgette, doperwten, groene kool en komkommer. Ook zit je goed met prei, radijs, spitskool, tomaat, venkel, wortelen en zeekraal.
Zoek je naar een bijgerecht, dan kun je jouw geluk niet op. Er zijn namelijk heel wat groente die je perfect met gepocheerde vis combineren. Het gaat om groene asperges, courgette, groene kool, prei, tomaat, venkel, witlof, wortelen, zeekraal.
Een haring is natuurlijk lekker op een broodje met ui. Maar experimenteer ook eens met gekookte bietjes.

Lara Tins
2025-07-26 10:11:28
Count answers
: 2
Asperges zijn niet het hele jaar door goed te krijgen, maar áls je dan een bosje witte of groene asperges weet te bemachtigen… eet er dan een stukje zalm bij.
Deze knapperige stengels hebben een frisse, lichte smaak en dat is een fijne tegenhanger van zalm.
Je kunt de witte asperges het beste even koken, de groene asperges zijn geroosterd met olie, peper en zout lekkerder.
Kooktip: deze groente past goed bij zalm uit de oven of zalm van de barbecue.
Maak er bijvoorbeeld Zalmpakketjes mee.
Lekker met dille, citroen en een romig sausje.
Zalm en spinazie, dat is een klassieke combinatie die zich keer op keer weer bewijst.
De smaak is zacht, met een scherp bitter randje, en samen met een moot zalm smaakt het nóg beter.
Wij wokken spinazie het liefst, met een scheutje olie, wat knoflook, peper en zout.
De smaak van wortelen is behoorlijk aanwezig, maar dat is geen probleem bij een stuk zalm.
Die wordt niet zomaar ondergesneeuwd.
Het zoete en zoute gaan juist heel lekker samen.
Je kunt de wortels roosteren met olie en kruiden, wokken of koken.
Pastinaak is zoetig, aards en lekker stevig.
Dat matcht mooi met een stukje boterzachte, hartige zalm.
Je kunt de pastinaak in reepjes snijden en roosteren in de oven, of in stukjes opbakken met wat kruiden en een kneepje honing.
Tsja, wat past er eigenlijk niet bij broccoli?
Deze ultragezonde groentesoort is lekker fris, knapperig en héél lichtjes zoet.
Zalm is juist zacht, zilt en hartig.
Match made in heaven.
Broccolini is trouwens ook hartstikke toegestaan.
Courgette heeft een subtiele smaak met af en toe een bittere toon.
Je kunt het roosteren, wokken of bakken met een beetje peper en zout.
Hartstikke simpel maar héél goed naast een stuk zalm.
Extra lekker in een gezonde pasta, met een klodder pesto.
Eet je de zalm van de barbecue, dan past deze groente er zeker perfect bij.
De romige, zachte en friszoete smaak van bloemkool past als geen ander bij de onmiskenbare zilte smaak van zalm.
Zuid-Europese smaken passen hier goed bij, zoals balsamico en rozemarijn, maar ook (Midden-)Oosterse smaken als kurkuma, komijn en gember zijn geschikt.
Rode ui is een wat andere soort dan de rest in dit rijtje met groenten om te eten bij zalm.
Het is fris, scherp, heel aanwezig en vooral geschikt als knapperige topping, om een gerecht echt af te maken.
Rauw is het heerlijk fris bij zalm, bijvoorbeeld ingemaakt in wat azijn, maar ook zachtjes gebakken geeft het een zoete en bijzondere touch.
Zalm en venkel, het zijn twee ingrediënten met enorm uitgesproken smaken en in dit geval gaan die juist héél goed samen.
Maar je moet ervan houden: venkel heeft een anijsachtige smaak die niet iedereen kan waarderen.
Bak het op in een koekenpan en breng het op smaak met een vleugje citroen, (grof) zout en een scheutje extra vierge olijfolie.
Serveer de gebakken zalm ernaast.
Venkel is een uitstekende groentesoort bij zalm en aardappelen.
Spruitjes en zalm?
Topcombinatie.
De bittere en licht nootachtige smaak van spruitjes past erg goed bij de aanwezige, zilte zalmsmaak.
Bak de spruitjes op met knoflook, peper en zout en je hebt al snel iets heerlijks op tafel staan.
Lekker simpel: een maaltijd met zalm en een portie frisse, knapperige sperziebonen.
De combinatie zalm, dille, citroen en sperziebonen is klassiek en echt een dikke aanrader.

Evie Luster
2025-07-26 09:16:37
Count answers
: 0
Welke groenten passen het beste bij vis uit de oven?
Maak je een gerecht klaar met vis uit de oven, maar weet je niet goed welke groenten je bij de vis kan serveren?
Wij hebben het antwoord: eigenlijk alle groenten passen hierbij!
Denk aan wortelen, broccoli, bloemkool, paprika en courgette.
Het is ook heel lekker om verschillende groenten samen te grillen en dit erbij te serveren.