Wat past er goed bij vis?

Laurens Tran
2025-07-26 11:11:49
Count answers
: 1
Bieslook is goed bij gebakken of gegrilde vis.
Dille is klassiek bij vis en perfect voor een frisse, licht anijsachtige smaak.
Koriander geeft een frisse, citrusachtige toets, ideaal bij lichte vissoorten.
Oregano is voor een mediterrane smaak, vooral lekker bij gebakken vis.
Rozemarijn geeft een aromatische, kruidige smaak die goed werkt bij vis uit de oven.
Tijm is voor een subtiele, bloemige smaak die veelzijdig te gebruiken is bij verschillende visgerechten.
Dragon zorgt voor een lichte, anijsachtige toets, mooi in combinatie met romige visgerechten.
Peterselie brengt een frisse, groene smaak die goed past bij alle soorten vis.
Andere smaakmakers zoals ui, citroen, knoflook en zout zijn eveneens essentieel om de smaak van vis te versterken.
Lemonpepper is een frisse mix met citroentonen en een lichte pittigheid, perfect voor het op smaak brengen van vis.
Een knoflooksaus gaat goed samen met vis uit de pan, uit de oven of van de BBQ.
Andere populaire sauzen die goed bij vis passen zijn remouladesaus en cocktailsaus.

Luke Willems
2025-07-26 10:46:48
Count answers
: 1
Een heerlijk stukje gebakken kabeljauw met bloemkoolpuree en een witte wijnsaus met Hollandse garnaaltjes. Afgemaakt met wat zeekraal en zalmeitjes.
Een heerlijk stukje gebakken zalm met verse witte asperges en een witte wijnsausje. Met citroen, Hollandse garnaaltjes en zeekraal.
Gestoomde groenten, met verse pesto, gestoomde kabeljauw en gesmolten mozzarella.
De rosé in dit recept gaat ook nog eens perfect met de gerookte zalm.
Pasta is natuurlijk altijd al goed. En helemaal in zo’n heerlijke roomsaus met het ziltige van de gerookte zalm.

Fatima The Elder
2025-07-26 10:14:21
Count answers
: 1
Vis heeft van zichzelf al een zachte, krachtige smaak. Nu wil je daar de juiste groente bij kiezen, die je gerecht compleet maakt.
Met garnalen kun je alle kanten op. Je ziet de garnaal vaak terug in mediterrane gerechten, zoals een pasta en paella. Maar vergeet de Hollandse garnalencocktail niet. Lekker met cocktailsaus en geserveerd in een mooi glas. Wil je garnalen zelf combineren met groente? Haal dan courgette, zeekraal en avocado in huis.
Een haring is natuurlijk lekker op een broodje met ui. Maar experimenteer ook eens met gekookte bietjes.
Onze favoriet? Asperges met zalm. Vooral in een soep, omelet of in deze salade, die je binnen 10 minuten klaarmaakt. Liever geen asperges? Probeer dan eens deze vis te combineren met groente als doperwten, prei, venkel, witlof of wortelen.
Combineer vervolgens met groene asperges, courgette, doperwten, groene kool en komkommer. Ook zit je goed met prei, radijs, spitskool, tomaat, venkel, wortelen en zeekraal.
Zoek je naar een bijgerecht, dan kun je jouw geluk niet op. Er zijn namelijk heel wat groente die je perfect met gepocheerde vis combineren. Het gaat om groene asperges, courgette, groene kool, prei, tomaat, venkel, witlof, wortelen, zeekraal.

Daniel Dennenberg
2025-07-26 09:52:36
Count answers
: 5
Vis ovenschotels
Pasta met vis
Rijst met vis
Salades met vis

Isabel Keijser
2025-07-26 09:25:28
Count answers
: 6
Vis kan op verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van de smaakvoorkeuren en culinaire tradities. Je kunt vis bakken, grillen, pocheren en stomen. Vis is wereldwijd geliefd is. Of je nu kiest voor zalm, kabeljauw of een andere vissoort, het combineren van vis met de juiste groenten en kruiden kun je de smaakervaring naar een hoger niveau tillen. Vis verwerk ik graag in gerechten, zoals: vis adobo, geroosterde groentes met gebakken vis, pasta ovenschotel met vis, prei en mosterd, fish pie met drie soorten vis en aardpeerpuree, paella met vis, vistaco’s met avocado-mangosalsa, inktvissalade, crudo van zeebaars, knapperige taco’s met coquilles en salsa, hutspot met gerookte forel en een zachtgekookt eitje, zalmburgers in een krokant jasje, met pittige saus en Haring bitterballen. In een soep is vis natuurlijk ook heerlijk, try it: fiskesuppe – romige Noorse vissoep, Vietnamese vissoep of Bún Màm, bouillabaisse met rouille, romige preisoep met makreel en knolselderij, courgettesoep met Hollandse garnalen en Surinaamse okersoep.

Kiki Koning
2025-07-26 09:08:58
Count answers
: 2
Met peper en zout geef je al een heerlijke smaak aan vis – de kracht van deze smaakmakers moeten we niet onderschatten. Andere smaakmakers die goed passen bij vis en visgerechten zijn als volgt: Bieslook Dille Dragon Koriander Oregano Peterselie Rozemarijn Tijm. Deze kruidenmixen passen goed bij vis. De Vis-a-vis kruidenmix bevat onder andere zout, peper, dragon en rozemarijn – ook wel de kruiden die hierboven staan – maar ook nog citroen, gember en bonenkruid om het geheel nog meer smaak te geven. De kruidenmix is zo ontwikkeld dat het bij elk stukje vis past. Naast de Vis-a-vis kruidenmix hebben we nog een enorme aanrader voor witvis (zoals kabeljauw): kruidenboter kruiden. Je zou het niet zo snel denken door de naam, maar deze mix bevat een groot scala aan kruiden die perfect passen bij een stukje (wit)vis.