:

Wat is het verhaal achter Coq au Vin?

Wout Adelaar
Wout Adelaar
2025-07-25 05:23:44
Count answers : 2
0
Coq au vin is een Frans gerecht. De basis voor de stoofschotel is een hele haan en rode wijn, bij voorkeur een Bourgogne. De haan of eventueel kip wordt in stukken verdeeld in kipkarbonades, kippenpoten, vleugeltjes en het kipfilet. Enkel deze delen zijn nodig voor de stoofpot. De verdere bereiding is vergelijkbaar met bœuf bourguinon. Aan de stoofschotel worden onder andere mirepoix, bouquet garni, en pareluitjes, champignons en spek toegevoegd. Het geheel wordt gestoofd in een gebonden saus van rode wijn.
Julian van Bentheim
Julian van Bentheim
2025-07-25 03:32:39
Count answers : 0
0
Een van de beroemdste gerechten uit die stroming is coq au vin. De basis voor dat gerecht is een oude, en daardoor ook wat taai geworden haan. In het eerste deel van deze tweedelige masterclass wordt de haan klaargemaakt voor de marinade. In deel 2 gaat de haan de pan in.
Ben Bosch
Ben Bosch
2025-07-25 02:34:38
Count answers : 3
0
Coq au vin is een Frans stoofgerecht dat balletjeskip met rode wijn, champignons, ui, knoflook en spek combineert. Het gerecht werd geïntroduceerd aan de auteur in een café als onderdeel van een borrel. Hij was meteen verkocht door de combinatie van zachte kip en de volle smaak van de saus. De kip moet urenlang sudderen om de juiste smaak te bereiken. Het is belangrijk om het gerecht niet haastig te bereiden, omdat haastige spoed de kwaliteit van de stoofpot zou schaden.